هلو یکی از میوههای پر بازده تابستانی است؛ کاشت نهال هلو سود اقتصادی زیادی را نصیب کشاورزان میکند. در میان انواع درختان هلو، نهال هلو حاج کاظمی از محبوبیت خوبی برخوردار است؛ این نهال میان رس است و در اواسط تابستان میوه میدهد؛ به همین دلیل، نسبت به سرمای بهاره مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. با این حال، مقاومت این نهال نسبت به سرما، از سیب و گلابی کمتر است.
در مجموعه نهالستان غرب نهال، قصد داریم شما را با ویژگیهای درخت هلو حاج کاظمی آشنا کنیم و اطلاعاتی در رابطه با فرایند سرمایه گذاری بر روی این درخت پر رونق، در اختیار شما بگذاریم. اگر قصد خرید نهال و سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی را دارید، میتوانید به طور رایگان با کارشناسان غرب نهال در ارتباط باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر و کسب مشاوره، با روابط عمومی شرکت تماس حاصل فرمایید.
خصوصیات نهال هلو حاج کاظمی
برای افزایش بازده این نهال، بهتر است ان را به طور سالانه هرس کنید. از طرفی مقاومت این درخت در برابر آفات و بیماریها مناسب است؛ اما بیماریهایی نظیر شپشک زردآلو میتواند این نهال را آلوده کند. هر چند با مراقبتهای صحیح، میتوان از بروز بیماری جلوگیری نمود. همچنین، برای جلوگیری از پیچ خوردگی برگها، باید در طول پاییز تا بهار آنها را بپوشانید؛ و از کودهای مناسب بهره بگیرید. در ادامه به این موضوع بیشتر میپردازیم.
درخت هلو حاج کاظمی نیازی به گرده افشان ندارد و بهترین خاک برای کاشت این نهال خاک لومی رسی است. اگر خاک کمی اسیدی باشد تاثیر مثبتی بر کیفیت رشد درخت خواهد داشت. برای کاشت نهال نیز نیاز به یک چال گود ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی متری دارید؛ با آبیاری و کود دهی مناسب نهالی سالم و شاداب خواهید داشت.
مشخصات درخت هلو حاج کاظمی
مرغوبیت و کیفیت هلوهای این نهال طرفداران پر و پا قرص خود را دارد. میوههای حاصل از درخت هلو حاج کاظمی متوسط و درشت است؛ لذا بازار خرید و فروش آن همواره گرم است. هلو حاج کاظمی به صورت هسته جدا تولید میشود؛ به همین دلیل برای کمپوت و مصارف روزانه ایده آل است. بیشک سرمایه گذاری برروی این نهال، سود خوبی نصیب شما میکند.
جالب است بدانید این نوع از نهالهای هلو پاجوش نمیدهند. مقاومت درخت هلو حاج کاظمی در مقابل سرما و گرما مناسب است و البته رعایت نیازهای سرمایی گیاه نیز الزام آور است. در ادامه در رابطه با نیازهای سرمایی درخت صحبت خواهیم کرد.
کشور سازنده
همانطور که از نام این نهال میان رس پیداست، حاصل دست رنج مهندسان و کشاورزان ایرانی است.
فاصله کاشت درخت هلو حاج کاظمی
رعایت فاصله استاندارد کاشت نهالها، از تداخل شاخ و برگ درختان در آینده جلوگیری میکند. با رعایت این فاصله نهال رشد بهتری خواهد داشت و همچنین، به همه بخشهای نهال نور کافی میرسد؛ علاوه بر آن برداشت محصول نیز تسهیل میشود. فاصله استاندارد برای کاشت نهال هلو حاج کاظمی، حدود ۵*۵ یا ۵*۶ متر است.
شکل میوه
قاعدتا رنگ و شکل ظاهری میوه تاثیر مثبتی بر فروش آن خواهد داشت. هلو حاج کاظمی رنگ صورتی دارد و از نظر ابعاد میوه نیز در دسته هلوهای متوسط قرار میگیرد.
حداکثر ارتفاع
طی تحقیقات به این نتیجه دست یافتیم که بیشترین ارتفاع درخت هلو حاج کاظمی، در حدود ۳.۵ الی ۴.۵ متر است.
نیاز سرمایی
همانطور که اشاره کردیم درخت حاج کاظمی نیازهای دمایی خاصی دارد؛ به عنوان مثال برای اتمام خواب زمستانی و شروع شکوفه دهی نهال، نیاز به حدود ۷۰۰ الی ۹۰۰ ساعت دمای زیر ۷ درجه سانتیگراد میباشد. از طرفی تابستانهای آفتابی و گرم نیز بر بهبود کیفیت محصول تاثیر مثبت دارد.
عمر اقتصادی
این نهال میتواند حدود ۱۰ سال محصول با کیفیت و مرغوب در اختیار کشاورزان قرار دهد. البته طول عمر اقتصادی نهال با نحوه مراقبت و شرایط محیطی، ارتباط مستقیمی دارد.
وزن میوه
اگر میخواهید هلوهای سایز درشت و با وزن مناسب داشته باشید، رسیدگی و مراقبت نسبت به درخت هلو حاج کاظمی را فراموش نکنید.
ارتفاع از سطح دریا
همانطور که گفتیم شرایط محیطی میتوانند بر روی کیفیت محصول تاثیر گذار باشند. یکی از مواردی که لازم است رعایت کنید؛ حدود ارتفاع منطقه کاشت نهال از سطح دریا است. برخی از نهالها از این حیث محدودیتی ندارند؛ اما برخی دیگر نسبت به تغییرات ارتفاعی حساس هستند.
مقاومت در برابر آفات
میزان مقاومت نهال هلو حاج کاظمی خیلی بالا نیست؛ برخی معتقدند شپشک زرد آلو و سنجابها اصلیترین تهدید کنندههای این درخت هستند. البته سمپاشی مناسب و اصولی، بسیاری از این دست مشکلات را حل میکند.
حداکثر عملکرد میوه در هکتار
به طور متوسط، هر درخت، ۴۵ کیلوگرم هلو تولید میکند. با توجه به شرایط نگهداری، میزان عملکرد میوه در هکتار نیز افزایش خواهد یافت.
شروع محصول دهی
به طور کلی باید گفت که زمان شروع محصول دهی یک نهال میوه علاوه بر ژنتیک، به نوع نگهداری و پرورش، خاک مناسب و آب کافی وابسته است. هرچه شرایط محیطی ایدهآلتر باشد، زمان شروع باردهی و کیفیت آن، مطلوبتر خواهد بود. با این همه، گفته شده که حدود ۳ الی ۵ سال پس از کاشت، شاهد باردهی نهال هلو حاج کاظمی هستیم.
قدرت رشد درخت
قدرت رشد درخت هلو حاج کاظمی متوسط است و ارتفاع آن همانطور که قبلا هم بیان کردیم، از حدود ۳ الی ۴ متر بیشتر نخواهد شد.
رقم گرده افشان
یکی از مواردی که هنگام خرید نهال هلو حاج کاظمی باید به آن توجه کرد، موضوع گرده افشانی است. نهال هلو حاج کاظمی دارای پرچم و مادگی است؛ به عبارت دیگر خودبارور است و لذا نیازی به گرده افشان ندارد.
پایه درخت هلو حاج کاظمی
خوب است بدانید که پایه این نهال ایرانی و مرغوب، درخت هلو روشن است.
زمان گلدهی
در بحث گل دهی این نهال هلوی ایرانی باید بدانید که نیمه دوم اردیبهشت ماه، زمان گلدهی نهال هلو حاج کاظمی است.
مدت آبیاری
آبیاری مناسب و به قدر کافی، نقش موثری بر کیفیت رشد و باردهی نهال میوه دارد. در بحث آبیاری درخت هلو حاج کاظمی، بازه زمانی ثابتی نداریم. هر زمانی که پای درخت خشک شد، باید آبیاری انجام شود. به عبارت دیگر خاک این نهال در فصل رشد، باید همواره مرطوب باشد؛ البته نیازی به غرقابی کردن درخت نیست.
در فصل تابستان، یکبار آبیاری در هفته کافی است؛ البته در تابستانهای داغ و آفتابی، نهال نیاز به آبیاری بیشتری دارد. همچنین این درخت نیاز به زهکشی خوب در دل خاک دارد.
قیمت نهال هلو حاج کاظمی
اگر قصد خرید نهال هلو حاج کاظمی را دارید، باید به کیفیت و مرغوبیت نهال توجه ویژهای داشته باشید. قیمت این نهال مناسب است و انتخابی ایدهآل برای شروع سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی است. فروشگاهها و نهالستانهای متعددی در سطح کشور اقدام به فروش درخت هلو حاج کاظمی میکنند؛ اما بهتر است این نهال را از فروشگاههای معتبر خریداری کنید.
مجموعه نهالستان غرب نهال با مدیریت مستقیم مهندس رضا داداشی، آماده ارائه انواع نهالهای میوه، از جمله نهال هلو حاج کاظمی است. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره خصوصی رایگان، با روابط عمومی غرب نهال تماس حاصل فرمایید.