پیش فروش نهال در غرب نهال آغاز شد
  • فارسی
    فارسی
  • فارسی
    فارسی
  • english
    English
  • العربیة
    العربیة

جستجو در سایت

نهال آلبالو خوشه ای مورلو

نهال آلبالو خوشه ای مورلو

در بین انواع نهال‌های آلبالو، نهال آلبالو خوشه ای مورلو از ارقام اصلاح شده‌ی روز دنیا است. این گونه‌های پربار فرانسوی، پس از ورود به ایران طرفداران زیادی را جلب خود کرده و بازار فروش نهال آلبالو خوشه ای مورلو رونق خوبی در ایران داشته و دارد. برای رشد بهینه‌ی این نهال فرانسوی، باید آبیاری آن را به موقع انجام داد تا بدون ایجاد اختلالی، روند رشد ادامه یابد.

نهال آلبالو اسرائیلی (فلسطینی)

نهال آلبالو اسرائیلی (فلسطینی)

بهترین آب وهوا برای کاشت نهال درخت آلبالو اسرائیلی؛ مناطق سرد و معتدله میباشد. زمان گلدهی آن نیمه دوم اسفند ماه بوده و میوه‌های این رقم نیمه دوم اردیبهشت میرسند. از این رو نهال آلبالو اسرائیلی را نمیتوانید در مناطقی با سرمای ناگهانی بهاره و یا سرمای طولانی زمستانه بکارید. چراکه وقوع سرما میتواند به محصولات درختان آسیب جدی وارد نماید. درختان آلبالو اسرائیلی از سال چهارم به بعد باردهی حداکثری و اقتصادی خود را آغاز میکنند. آلبالوهای اسرائیلی قرمز و توپر و خوشمزه هستند.

نهال آلبالو بوترمو

نهال آلبالو بوترمو

نهال آلبالو بوترمو یک رقم پربازده و با سودآوری بالا است. میوه‌های این رقم زودرس بوده و یک رقم اصلاح شده پیوندی به حساب میاید. نهال آلبالو بوترمو یک رقم خود بارور است. به این معنا که گل‌های نر و ماده روی درخت وجود دارند. که در فصل گرده افشانی؛ با گرده زایی خود درختان را برای محصول‌دهی آماده میسازند.مقاومت این درختان در برابر سرما و گرما؛ خشکسالی و بیماری بسیار مناسب است. این رقم به سرعت و در همان سالهای اولیه؛ باردهی اقتصادی خود را آغاز مینماید. این مورد رقم بوترمو را به یکی از بهترین نهال‌های آلبالو در ایران تبدیل نموده است.خاک مناسب برای کاشت این رقم، خاکهای لومی است. همچنین این رقم قادر است در خاکهای شور و قلیایی نیز به خوبی رشد نماید.

نهال آلبالو پربار سیکانی

نهال آلبالو پربار سیکانی

نهال آلبالو پربار سیکانی یکی از گونه‌های آلبالو مجاری است. که امروزه در سطح گسترده در کشورمان کشت میشود. از مشخصات مهم در این درختان، محصول‌دهی مناسب و کیفیت بالای میوه‌های آن است. دم میوه در آلبالو سیکانی کوتاه است. و به راحتی از درخت جدا میشود. این رقم با انجام اصلاحات لازم توسط نهالستان غرب نهال؛ برای کاشت در بیشتر شهرهای کشورمان مناسب سازی شده است.برداشت محصولات درختان آلبالو پربار سیکانی با استفاده از دستگاه شیکر انجام میشود.

نهال آلبالو فرنگی

نهال آلبالو فرنگی

یکی از انواع نهال آلبالو، نهال آلبالو فرنگی است. باردهی مناسب و دیرگل بودن از خصوصیات این نهال است و میوه‌ی این نهال شبیه به گیلاس و البته کوچکتر از گیلاس می‌باشد. دیرگل بودن این نهال موجب می‌شود تا از سرمای بهاره در امان باشد و خللی در محصول دهی آن به واسطه‌ی سرمای بهاره وارد نشود.

نهال آلبالو گوشواره ای

نهال آلبالو گوشواره ای

اگر باغ شما در منطقه سردسیری با تابستان‌های خنک قرار دارد. نهال آلبالو گوشواره ای بهترین انتخاب برای شما به حساب میاید. این رقم در خاک‌های لومی و رسی بهترین عملکرد را از خود به نمایش میگذارد. طعم آلبالو گوشواره ای کمی تلخ است. از این رو از میوه آن در کمپوت سازی و مربا استفاده میشود. این رقم باردهی نسبتا بالاتری از سایر ارقام آلبالو دارد. درخت آلبالو گوشواره ای نیازی به هرس کردن ندارد.

نهال آلبالو گیسی

نهال آلبالو گیسی

بهترین خاک برای کاشت نهال آلبالو گیسی خاک‌های لومی رسی است. این رقم در خاک‌های شور و قلیایی نیز میتواند رشد نماید. از مهم ترین نکات در نگهداری درختان آلبالو گیسی، توجه به نوع آبیاری و زمانبندی آن است. به این دلیل که رطوبت دائمی ریشه میتواند آسیب‌های جبران ناپذیری به درختان آلبالو وارد کند.بهترین آب وهوا برای کاشت این رقم مناطق نیمه سردسیر است.

نهال آلبالو مجاری

نهال آلبالو مجاری

در بین نهال‌های آلبالو، نهال آلبالو مجاری یک انتخاب مناسب است. این نهال دیرگل است و نسبت به سرمای بهاره مقاومت خوبی دارد؛ مرغوبیت آلبالوی این نهال، باعث شده تا طرفداران مخصوص خود را داشته باشد. میوه‌ی حاصل از این نهال، درشت و به رنگ قرمز تیره می‌باشد و بدون شک، سرمایه گذاری بر این نهال می‌تواند نتایج خوبی را برای تجارت شما رقم بزند.

نهال آلبالو محلی

نهال آلبالو محلی

میوه آلبالو محلی یکی از خوشرنگ ترین و خوشمزه ترین انواع آلبالو در کشورمان است. این رقم به علت مقاومت بسیار عالی که در برابر سرمای هوا و شوری خاک دارد؛ مورد توجه اغلب باغداران در سرتاسر کشورمان قرارگرفته است. بهترین آب وهوا برای کاشت این رقم، آب و هوای معتدل و نیمه سردسیری است. البته درخت آلبالو محلی همچنین قادر است در آب وهوای سردسیر و کوهستانی نیز به خوبی رشد نماید.نهال آلبالو محلی را میتوانید در شهرهای ایلام؛ بختیاری، کردستان؛ همدان؛ لرستان و شهرستان ملکشاهی بکارید و از محصول‌دهی بینظیر آن بهره مند شوید.

نهال آلبالو مونت مونسی

نهال آلبالو مونت مونسی

از مهم‌ترین خصوصیات این رقم میتوان به رشد بسیار عالی آن در بخش‌های کوهستانی اشاره نمود. این رقم در مناطق با تابستان‌های خشک و خنک نیز به خوبی رشد میکند. درخت آلبالو مونت مونسی مقاوم‌ترین قلمه‌ها را دارد. و برای رشد بهتر، لازم است آن را در خاک‌های لومی رسی (لیمونی) بکاریم. این نوع خاک، منبع بسیار غنی برای درختان آلبالو به حساب میاید.نهال‌های آلبالو شاخه‌های جانبی دارند؛ از این رو هنگام کاشت نباید شاخه‌های درختان را قطع نمود.


معرفی نهال آلبالو

نهال آلبالو (Prunus Cerasus) یکی از ارقام بومی جنوب غربی آسیا و اروپا است. روسیه؛ اکراین، ترکیه و ایران بزرگترین تولیدکنندگان آلبالو در دنیا محسوب میشوند. بیش از 10 رقم نهال آلبالو در کشورمان سازگاری عالی و عملکرد فوق العاده ای به همراه خواهند داشت. خوشبختانه امکان احداث باغ آلبالو در بیشتر شهرهای کشورمان وجود دارد.

این درخت میوه‌های ترش مزه و به رنگ سرخ دارد. و از میوه آلبالو برای تازه خوری؛ آلبالو خشک؛ کمپوت، تهیه غذا، مربا و شربت، ترشی، ژله و… استفاده میشود.

از مهم ترین اقدامات پیش از احداث باغ آلبالو؛ انتخاب رقم مناسبی است. که علاوه بر سازگاری با باغ، بتواند سودآوری بالایی نیز به دنبال داشته باشد. البته توجه به برخی از فاکتورها احتمال سازگاری و گیرایی درختان را افزایش داده و به افزایش عمر اقتصادی و محصول دهی و کیفیت محصولات نیز کمک میکند. توصیه میکنیم پیش از خرید نهال آلبالو از شرایط اقلیمی موجود در باغ از جمله ارتفاع از سطح دریا، رطوبت؛ خشکی، شرایط آب وهوایی؛ شیب زمین؛ طول فصل زمستان؛ نحوه دریافت نور خورشید و… آگاه شده و سپس با توجه به ویژگی‌های هر رقم؛ بهترین نهال آلبالو را در باغ بکارید.

انواع ارقام نهال آلبالو

شما میتوانید انواع ارقام نهال آلبالو را در مناطقی با اب وهوای معتدل و مرطوب بکارید. به علت مقاومت بسیار عالی این رقم در برابر سرما و گرمای شدید همچنین امکان کاشت ارقام نهال آلبالو در مناطق سردسیری و یا گرمسیری نیز وجود دارد.

بهترین نهال آلبالو ارقام اصلاح شده؛ ژنوتیپ؛ پیوندی و خوشه ای هستند. با انجام اصلاحات و انجام پیوند برروی این نهال‌ها، عملکرد درخت بهبود یافته و همچنین به علت محصول دهی خوشه ای؛ معمولا باردهی بالاتر و با کیفیت تری را به همراه دارند.

5 نکته مهم که در هنگام خرید نهال آلبالو باید در نظر داشته باشید:

بهترین شهرها برای احداث باغ آلبالو؛ شهرهایی با اب هوای سردسیری؛ گرمسیری؛ و معتدل و مرطوب هستند.
درختان آلبالو سازگاری و گیرایی عالی در مناطقی با ارتفاع 100 – 2500 متر از سطح دریا از خود نشان میدهند.
باردهی درختان آلبالو 2 تا 3 سال پس از کاشت نهال در حجم محدود آغاز میشود. این باردهی رفته رفته افزایش یافته و با رسیدن به سن بلوغ به مقدار حداکثری خود میرسد. بهترین درخت آلبالو قادر به محصول دهی با کیفیت تا 28 تن در هکتار خواهد بود.
بیشترین عمر اقتصادی برای درختان آلبالو تا 60 سال است. یعنی با یکبار خرید نهال آلبالو و کاشت آن در باغ؛ با رسیدن درخت به سن بلوغ تا 60 سال به باردهی عالی؛ باکیفیت و بازارپسند خود ادامه میدهد. عمر اقتصادی درخت به نحوه نگهداری؛ رسیدگی؛ حفظ سلامت درختان و نوع رقم وابسته است. با آبیاری کافی و کوددهی و سمپاشی مناسب؛ به افزایش عمر اقتصادی در نتیجه سودآوری از باغ خود کمک کنید.
ارتفاع درخت آلبالو بین 3 تا 10 متر است. این رقم ریشه‌هایی حداکثر تا عمق 5.1 داشته و در مقابل رطوبت خاک مقاومت مناسبی از خود نشان میدهد.

معرفی پرفروش ترین و بهترین ارقام تجاری صادارتی نهال آلبالو پیوندی

نهال آلبالو پربار سیکانی
نهال آلبالو مجاری
نهال آلبالو خوشه ای مورلو
نهال آلبالو اسرائیلی
نهال آلبالو بوترمو
نهال آلبالو فرنگی
نهال آلبالو گوشواره ای
نهال آلبالو گیسی
نهال آلبالو محلی
نهال آلبالو مونت مونسی

خرید اینترنتی (آنلاین) نهال آلبالو

فروشگاه اینترنتی غرب نهال جهت تکریم مشتری؛ کاهش هزینه‌های جستجو و رفت و آمد و همچنین تجربه خریدی عالی؛ امکان خرید اینترنتی نهال آلبالو از طریق وبسایت غرب نهال را فراهم نموده است. از این پس شما باغداران محترم برای آگاهی از قیمت به روز نهال آلبالو و یا خرید نهال؛ به وبسایت ما مراجعه نموده و در صفحه محصول؛ رقم مورد نظرتان را در تعداد دلخواه به سبد خرید اضافه کنید.

با تکمیل فرایند خرید از غرب نهال؛ نهال‌های آلبالوی شناسنامه دار؛ به همراه کارت سلامت؛ گواهی عاری از آفت، کارت قرنطینه و ضمانتنامه معتبر 2 ساله برای شما ارسال میشوند.

چرا باید نهال آلبالو کاشت؟

اکثر سرمایه‌گذاران و باغداران در فرآیند انتخاب نهال آلبالو برای کاشت بر روی خواص بی‌نظیر آلبالو، تاثیر فوق العاده آن بر روی سلامت بدن و بازار فروش بالای آن تاکید دارند. میوه آلبالو به واسطه داشتن ویتامین c، a، ، آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین ب۶، همچنین املاحی مثل: پتاسیم، آهن، سدیم، زینک، کلسیم و …. جزو میوه‌های خوراکی و دارویی بوده و تاثیر بسیار زیادی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، انواع سرطان‌ها، کبد، کلیه و بیماری‌های گوارشی داشته است.

نهال آلبالو مقاومت بسیار خوبی به انواع ناملایمتی‌ها و تنش‌های محیطی داشته و هزینه نگهداری کمتری دارد، متقابلاً به دلیل کاشت کم و اشباع نشدن بازار فروش، استقبال خوبی برای خرید آن در فصل برداشت مشاهده می‌شود که همگی این مزیت‌ها گویای اقتصادی بودن و سودآوری کاشت نهال آلبالو هستند.

هر آنچه که باید درمورد نهال آلبالو بدانیم

نهال آلبالو دارای میوه تک هسته‌ای کوچکتر از گیلاس، با طعم ترش رو به ملس، کروی شکل به رنگ قرمز تیره است که مقاومت بسیار بالایی در مقابل آفات و تنش‌های آب و هوایی دارد، به دلیل مقاومت نسبی بالا می‌تواند با هر اقلیمی خود را وفق داده و رشد داشته باشد این نهال از دومین سال باردهی خود را آغاز می‌کند، شاخه‌های منعطف آن می‌تواند پرباری و سنگینی وزن میوه‌ها را به خوبی تحمل کند.

نهال آلبالو برای شروع گلدهی با توجه به نوع رقم نیاز به ۶۰۰ الی ۱۶۰۰ ساعت سرمای منفی ۷ درجه است. اکثر ارقام به دلیل دیرگل بودن از خطر سرمای دیررس بهاره در امان هستند، بسیار به درخت گیلاس شبیه بوده اما از نظر میوه کوچکتر، مساحت اشغال و فواصل کاشت کمتری دارد. این درخت تا ۳۰ سال باردهی اقتصادی داشته و به طور میانگین ۵ الی ۷ ساعت نور خورشید جهت رشد بهتر در طول روز نیازمند است.

بهترین ارقام نهال آلبالو برای پرورش در ایران

داشتن اطلاعات کامل و جامع در مورد نیازهای آبی، خاکی نهال آلبالو، نحوه کاشت و برداشت محصول آن می‌تواند در راستای انتخاب بهترین نهال آلبالو کمک چشمگیری به سرمایه‌گذاران احداث باغ آلبالو کند. علاوه بر مساعد بودن همه شرایط برای کاشت و پرورش نهال آلبالو، انتخاب و خرید نهال آلبالو مقاوم با خصوصیات ژنتیکی برتر می‌تواند کاشت آن را با سودآوری همراه سازد.

این نهال‌ها به دلیل افزایش مقاومت به بیماری‌ها و آفت‌ها، پربار بودن و عمر اقتصادی بالا می‌توانند باردهی و بازدهی حداکثری با میوه‌های مرغوب داشته باشند.

نهال آلبالو مجاری: نهالی زودرس، با باردهی بالا، مناسب مناطق معتدل و نیمه گرمسیری با میوه‌ای ترش و شیرین، شرابی رنگ که تا ۵ متر نیز ارتفاع دارد. از دومین سال شروع به میوه دهی ۲۰ تا ۲۵ تنی در هکتار می‌کند و ماندگاری بالایی دارد.

نهال آلبالو گیسی: نهالی بسیار پربار با میوه های درشت، قرمز رنگ با مزه ترش و ملس، مقاوم به سرما با نیاز سرمایی ۶۰۰ الی ۱۶۰۰ ساعته، جز ارقام دیرگل و مناسب مناطق سردسیری بوده که در سرمای دیررس بهاره آسیب نمی‌بیند. از سال دوم میوه دهی را آغاز کرده و در اواخر خرداد یا اوایل تیر ماه میوه آن بالغ و قابل برداشت است.

نهال آلبالو گوشواره‌ای: نهالی بومی آمریکا بسیار پربار با میوه‌های براق، درشت و ترش مزه که به دلیل مقاومت بالا به سرما و دیرگل بودن مناسب سردسیری است. مقاومت این نهال در برابر بیماری‌ها و آفت‌ها بسیار بالا بوده و می‌‌تواند تا ۱۵ تن در هکتار نیز باردهی داشته باشد.

اطلاعات تکمیلی درمورد نهال آلبالو

این نهال می‌تواند حدود ۲۵ تن در هر هکتار باردهی داشته و ارتفاع آن از ۳ تا ۵ متر متغیر است.
میوه آن علاوه بر تازه خوری و خواص بی‌نظیر دارای فرآورده‌های مختلف است.
این نهال توسط پاجوش، بذر و پیوند تکثیر می‌یابد و غالباً تکثیر آن بر روی پایه بادام تلخ و وحشی با کمک روش پیوند شکمی انجام می‌شود.
در مناطقی با سطح ارتفاع از دریای ۲۰۰ تا ۲۹۰۰ متر رشد و نمو بهینه‌ای خواهد داشت.
این نهال که بومی جنوب غربی اروپا و آسیاست، نهالی خود گرده افشان بوده و نیاز به تلقیح نداشته، اما در کنار برخی از ارقام می‌توان از درخت گیلاس برای گرده‌افشانی استفاده کرد.
فاصله مناسب کاشت نهال آلبالو ۴*۴ یا ۴*5 است که می‌تواند در جذب نور بیشتر و رشد بیشتر درخت آلبالو کمک کننده باشد.
این درخت به دلیل مقاومت بالا به کم آبی نیاز آبی متوسطی دارد، البته نوع و سن رقم، نوع فصل و نوسانات دمایی اقلیم کاشته شده نیز در میزان و دفعات آبیاری موثر است.

راهنمای قدم به قدم خرید نهال آلبالو

چنانچه جهت سرمایه‌گذاری تصمیم به احداث باغ آلبالو گرفته‌اید داشتن اطلاعات کلی و تخصصی در رابطه با نهال آلبالو و نیازهای آن می‌تواند شما را در این پروسه بسیار کمک کند. یکی از موثرترین و مهم‌ترین فاکتورها در موفقیت باغ آلبالو انتخاب و خرید نهال آلبالوی مناسب، مقاوم و سازگار با اقلیم مورد نظر است. در این زمینه انتخاب نهالستان معتبر و مجوز دار و خرید نهال آلبالو از این مرجع می‌تواند کیفیت و سلامت نهال خریداری شده را برای شما تضمین کند.

زیرا نهالستان‌های معتبری همچون غرب نهال در هنگام فروش نهال آلبالو ارقام تولیدی را همراه با لیبل اصالت، گواهی سلامت و کارت قرنطینه عرضه می‌کند. همچنین با پشتیبانی و مشاوره رایگان مهندسین و کارگروه تخصصی این نهالستان می‌توانید انتخاب هوشمندانه و اقتصادی در زمینه خرید نهال آلبالو داشته باشید.

بهترین نژادهای آلبالو کدامند ؟

میزان مقاومت یک نژاد به تنش‌های آبی، خاکی، دمایی، تهاجم آفات و بیماری‌ها، میزان تناژ محصول، باردهی، زود بازده بودن و کیفیت محصول یک نهال آلبالو در کسب عنوان بهترین نژاد آلبالو بسیار موثر است. اما در مجموع در کنار عوامل فوق، ژنتیک یک نهال نیز در میزان باردهی آن مبنای مهمی است. در همین راستا کشور ۴ فصل ما با اقلیم‌های بیولوژیکی متفاوت ارقام زیر جز بهترین و پربارترین ارقام هستند.

نهال آلبالو مجاری ۲۰ الی ۲۵ تن در هکتار
نهال آلبالو گوشواره‌ای ۲۰ تا ۲۵ تن در هکتار
نهال آلبالو گیسی ۲۰ تن در هکتار
نهال آلبالو پربار سیکانی ۲۵ تا ۳۰ تن در هکتار
نهال آلبالو مونت مورنسی ۲۰ تن در هکتار
نهال آلبالو فرنگی ۲۰ تن در هکتار

احداث باغ آلبالو به چه عواملی بستگی دارد ؟

در فرایند احداث باغ آلبالو عوامل متعددی تاثیرگذار هستند، توجه به این فاکتورها و انتخاب رقم مناسب و سازگار با این عوامل می‌تواند در باروری و باردهی نهال‌ها، ارتقاء تراز تجاری باغ و سوددهی آن بسیار مثمر ثمر باشد.

اقلیم و ارتفاع از سطح دریا

میزان ارتفاع از سطح دریای هر منطقه بر رطوبت و فشار هوای آن منطقه تاثیرگذار است، به نوعی که می‌تواند در گرمسیری یا سردسیری بودن یک اقلیم، میزان بارندگی و رطوبت دمای محیط بسیار دخیل باشد. پس باید رقم انتخابی نهال آلبالو با اقلیم منطقه مطابقت داشته باشد.

نوسانات دمایی

نهال آلبالو دارای ارقام متنوع گرمسیری و سردسیری است که هر کدام از این ارقام در مناطقی با آب و هوای متفاوتی قابلیت کشت و باردهی دارند. به طور مثال ارقام گرمسیری به دلیل زودگل بودن مناسب مناطق سردسیری نیستند و در مواجهه با سرمای بهاره دچار ریزش گل و کاهش محصول می‌شوند. متقابلاً ارقامی که مقاوم به گرما نیستند در مناطق گرمسیری با سوختگی برگ و میوه مواجه می‌شوند.

میزان بارش منطقه

با توجه به کمبود منابع آبی و کمتر شدن بارندگی‌ها، تامین نیاز آبی هر درخت برای باغداران مستلزم هزینه‌های زیادی است. با توجه به تنوع ارقام نهال آلبالو، نیاز آبی هر رقم متفاوت بوده و در کل نهال آلبالو به دلیل ریشه‌های سطحی توانایی جذب آب از اعماق زمین را نداشته، پس هنگام خرید نوع نهال و نیاز آبی آن با توجه به میزان بارندگی منطقه در نظر گرفته شود.

نوع بافت خاک

قطع به یقین بستر اصلی و منبع تغذیه نهال خاک است، اینکه بافت خاک و عناصر تغذیه آن در حد مطلوب باشد می‌تواند به رشد و باروری نهال آلبالو کمک کند. نهال آلبالو جهت ریشه زایی بهینه و افزایش قدرت جذب آب و املاح نیازمند خاکی با بافت لومی، سبک و شنی است، زیرا در این خاک با توسعه ریشه و جذب املاح و عناصر تغذیه‌ای، رشد و مقاومت درخت و باردهی آن افزایش می یابد.

پس قبل از احداث باغ باید بافت خاک منطقه مورد نظر مورد آنالیز قرار گرفته و در صورت سنگلاخی و رسی بودن و بالا بودن میزان ph اصلاح شود.

مزایای احداث باغ آلبالو

آلبالو گنجینه‌ای غنی از اکثر ویتامین‌ها، املاح و آنتی اکسیدان‌ها است که مصرف آن جدا از خاصیت خوراکی، خواص دارویی و درمانی نیز دارد. همچنین به دلیل محبوب بودن در بین افراد و بازار پسندی از فروش بالایی برخوردار است، لذا احداث باغ آن می‌تواند فروش تضمینی و سریع محصول آن تضمین کند.
نهال زردآلو نهالی بسیار مقاوم است، کمتر به سمپاشی و هرس نیازمند است و به دلیل ارتفاع کم برداشت میوه آن به شکل دستی نیز قابل انجام است، تمامی این پارامترها باعث باغداری راحت و کم هزینه این نهال می‌شود.
آلبالو از جمله میوه‌هایی است که هم به شکل تازه خوری و هم خشک شده قابل استفاده است، در کنار این دو عامل کارخانجات بسیاری در تولید فرآورده‌های متنوع خواستار این میوه هستند و از این جهت هیچ گونه دور ریز و اتلافی ندارد، پس می‌توان با کاشت آلبالو بیشترین بهره‌برداری اقتصادی را از آن برد.
آلبالو به دلیل انبارداری و بازار پسندی بالا جز میوه‌های صادراتی نیز بوده و فروش آن در بازارهای خارجی و برون مرزی باعث ارزآوری و سوددهی چندین برابری می‌شود.

آلبالو اصلاح شده به چه معناست؟

ارقام نهال آلبالویی که به صورت خودرو در داخل کشور وجود دارند به دلیل میزان مقاومت بالا و سازگاری حداکثری با اقلیم ایران دارای ویژگی‌های ژنتیکی و مقاومتی مطلوبی هستند اما از نظر تناژ و باردهی کیفیت پایینی دارند. متقابلاً نهال‌های وارداتی پربار بوده اما سازگاری بسیار کمی با شرایط جوی ایران دارند از این رو بسیاری از گیاه پزشکان و افراد متخصص در نهالستان‌ها با پیوند ارقام پربار و ارقام بومی باعث تولید آلبالوی اصلاح شده با خصوصیات برتر شده‌اند. این نهال در کنار باردهی بالا، مقاومت نسبتاً عالی در برابر تنش‌های دمایی، خاکی و آفات پیدا می‌کند.

دیرگل بودن نژاد آلبالو چه مزیتی دارد؟

همانطور که اشاره کردیم نهال آلبالو به دلیل مقاومت بالا در برابر سرما جز ارقام دیرگل بوده که این ویژگی مزایا و فواید زیادی در باغداری دارد. در مناطق سردسیری و کوهستانی به دلیل طولانی بودن زمستان و کشیده شدن آن تا اواسط فروردین ماه شاهد وقوع سرمای دیررس بهاره هستیم. درختانی که در این تایم گلدهی داشته باشند به دلیل حساسیت به سرما و ضعیف بودن شکوفه‌ها دچار ریزش گل می‌شوند.

این ریزش در نهایت بر روی کیفیت و کمیت محصول نیز تاثیر گذاشته و ضررهای زیادی به بار می آورد، اما دیرگل بودن ارقام نهال آلبالو باعث می‌شود از سرما و ریزش گل در امان بوده و گلدهی آن تا مطلوب شدن شرایط دمایی به تعویق افتد.

علت قیمتهای متفاوت نهال آلبالو در بین نهالستان‌ها چیست ؟

اگر در راستای احداث باغ آلبالو و خرید نهال آلبالو به نهالستان‌های متعددی مراجعه کردید یا وب سایت‌های آنها را بررسی کرده باشید با قیمت‌های متفاوتی روبرو می‌شوید.

این تفاوت قیمت می‌تواند در وهله اول نشأت گرفته از نوع رقم نهال باشد، معمولا ارقام بومی و پیوندی به دلیل میزان مقاومت متفاوت و خصوصیات ژنتیکی دارای درجه‌بندی بوده و قیمت متغیری دارند. به طور مثال ارقام پیوندی به دلیل اصلاح نژاد و داشتن خصوصیات ژنتیکی بهتر باردهی و مقاومت بالا داشته و متقابلا قیمت‌های بیشتری دارند.

مجوز دار بودن یا نبودن نهالستان مورد نظر جهت خرید نیز در قیمت نهال بسیار موثر است، معمولاً مراکزی که زیر نظر جهاد کشاورزی فعالیت دارند، مجوزدار بوده و برای کسب این مجوز وقت و هزینه‌های زیادی صرف کرده‌اند. این فاکتورها در قیمت نهایی نهال محاسبه می‌شود و طبعاً قیمت بالاتری نسبت به نهال‌های نهالستان‌های نامعتبر دارد، متقابلاً کیفیت و سلامت نهال‌های خریداری شده از این نهالستان‌ها قابل قیاس با نهال‌های بی‌کیفیت و ارزان نهالستان‌های بی مجوز نیست.

نهال‌های دارای گواهی سلامت، شناسه اصالت و کارت قرنطینه به دلیل گذراندن آزمایشات و آنالیز‌های علمی، با تکیه بر نتیجه این آزمایش‌ها پرورش می‌یابند و از نظر مقاومت، باروری در بالاترین سطح بوده و فاقد بیماری هستند. در نتیجه نهال‌های دارای تاییدیه و اصالت قیمت‌های متفاوتی خواهند داشت.

مشخصات نهال آلبالو استاندارد

از جمله مشخصات نهال آلبالوی استاندارد می‌توان به ویژگی‌های ظاهری و سلامت فیزیکی آن اشاره کرد، نهال باید کاملاً سالم، بدون لک ،ترکه‌ای و بدون شکستگی شاخه و ساقه باشد.

در صورت پیوندی بودن نهال محل پیوند نباید دارای برآمدگی باشد.
ریشه‌های نهال آلبالو باید مویی، متراکم و بدون پیچ خوردگی یا گره خوردگی باشد.
ریشه‌ها کاملاً سالم به رنگ قهوه‌ای، بدون لهیدگی، تیرگی و سوختگی باشد.
نهال باید دارای تاییدیه سلامت و کارت قرنطینه باشد، زیرا اکثر بیماری‌ها و آفت‌های نهال آلبالو با چشم قابل تشخیص نبوده، لذا داشتن تاییدیه سلامت از نهالستان معتبر و گذراندن آزمایشات متعدد می‌تواند سلامت و استاندارد بودن نهال را تضمین کند.
داشتن خصوصیات ژنتیکی برتر نوع رقم انتخابی نیز می‌تواند در کیفیت و استاندارد بودن نهال موثر باشد، نهالی استاندارد است که بالاترین سطح سازگاری و مطابقت را با شرایط اقلیمی و بیولوژیکی منطقه مورد نظر داشته باشد تا به بالاترین باردهی برسد.
نهال خوب و استاندارد نهایی است که دارای لیبل و شناسنامه اصالت باشد تا بتوان بر حسب ویژگی‌ها و چند ساله بودن نهال آن را انتخاب کرد.
همچنین حاصل خیزی خاک و بستر نهالستان و تخصص مهندسین و پرسنل آن در پرورش نهال می‌تواند در میزان سلامت، کیفیت و استاندارد نهال آلبالو بسیار موثر باشد.

کاشت نهال آلبالو بر اساس مناطق مختلف کشور

پرسود بودن نهال آلبالو و تمایل کشاورزان برای احداث باغ و سرمایه‌گذاری در این بخش باعث شده با کمک نهالستان‌های معتبری همچون غرب نهال بتوان برای هر اقلیم و منطقه رقم مناسب آن را انتخاب و خریداری کرد. در این راستا با توجه به ارقام گرمسیری، سردسیری و معتدله نهال آلبالو باغدار می‌تواند با تکیه بر بیشینه و کمینه دمای منطقه، میزان بارندگی، و شرایط جوی رقم مقاوم و سازگار را انتخاب کند.

نهال آلبالو گرمسیری: ارقام گرمسیری از نظر مقاومت به خشکی و کم آبی بسیار مقاوم بوده و با نیاز آبی پایین در مناطق گرمسیری و کم آب می‌توانند سازگاری و ماندگاری بهتری داشته باشند.

نهال آلبالو سردسیری: ارقام سردسیری معمولاً در مناطق کوهستانی با زمستان‌های سرد کاشت می‌شوند، زیرا میزان مقاومت بالایی به سرما، یخبندان و شرایط جوی این مناطق دارند، دیرگل بوده و دچار یخ‌زدگی و ریزش گل و میوه نمی‌شوند.

نهال آلبالو معتدله: این ارقام بیشتر در مناطقی کاشت می‌شود که دارای تابستان‌های گرم و زمستان‌های سرد است، پس برای این مناطق نیز باید از ارقام دیرگل استفاده کرد، زیرا خطر سرمای بهاره وجود دارد. این ارقام برای رنگ‌گیری، رشد و بلوغ میوه نیازمند گرمای بالا در تابستان هستند.

شایعترین بیماری نهال آلبالو

نهال آلبالو مقاومت خوبی در برابر آفات و بیماری‌ها داشته اما انتخاب رقم ضعیف، بی‌کیفیت، ورود پرندگان، کارگران و ابزارآلات کشاورزی ناقل از باغات بیمار باعث درگیری و تهاجم عوامل بیماری به این نهال می‌شود که با رصد و اقدامات هوشمندانه و به موقع می‌توان از درصد آسیب، درگیری و خسارت نهال کاست.

کنه قرمز اروپایی
مگس گیلاس
شته و شپشک
کرم سفید
بیماری آرمیلاریای ریشه

بهتری آلبالو جهان

بهترین آلبالو، آلبالویی است که بالاترین باردهی و تناژ محصول را در هر هکتار دارد.
نگهداری و رسیدگی کم هزینه‌تری دارد.
زود بازده بوده و در سال‌های اولیه کاشت با محصول دهی باغ را به درآمدزایی می‌رساند.
نژاد که بالاترین سازگاری را با شرایط محیطی و جوی منطقه کاشت داشته باشد.
همچنین در برابر تنش‌های آبی همچون خشکسالی و کم آبی و نوسانات دمایی بالاترین مقاومت را داشته و کمتر دچار آسیب شود.
نژادی که درصد مقاومت آن در برابر عوامل بیماری زا و انواع آفات بالا بوده و کمترین درگیری را داشته باشد، تا نیاز به صرف هزینه‌های گزاف پیشگیری و سمپاشی نباشد.

مناسبترین زمان خرید نهال آلبالو

قطعاً مناسب‌ترین زمان برای خرید نهال آلبالو تایمی است که باغدار بستر باغ را از هر جهت آماده کرده و تصمیم به کاشت نهال دارد. در مناطق سردسیری به دلیل یخبندان و سرمای بالا باید در اواخر فصل زمستان اقدام به خرید و کاشت نهال آلبالو کرد، زیرا دوره سرمای این نهال در نهالستان سپری شده و نهال به دلیل عدم فعالیت و خواب از خطرات دمایی ایمن است.

اما در مناطق گرمسیری با توجه به آب و هوای معتدل در پاییز و زمستان، نبود سرمای زیاد و یخبندان می‌توان نهال آلبالو را در فصل پاییز خریداری و در زمین اصلی کاشت. با توجه به متغیر بودن شرایط جوی و دمایی هر منطقه باغداران عزیز می‌توانند با پیش خرید نهال آلبالو از نهالستان‌های معتبر تا مناسب شدن شرایط جوی برای کاشت به صورت امانی آن را در نهالستان داشته باشند. این پیش خرید می‌تواند در قیمت نهال آلبالو نیز تاثیر داشته و آن را مطلوب کند.

سود و درآمد هر درخت آلبالو به صورت تجاری چقدر است؟

معمولاً برای بررسی سود سالیانه باغ آلبالو هزینه‌های کاشت، سمپاشی، کوددهی، آبیاری هرس، هزینه‌های برداشت و انتقال به انبار یا بازار از درآمد حاصل از فروش میوه کسر گردیده و سود نهایی مشخص می‌شود. به طور قطع نمی‌توان سود و درآمد هر درخت آلبالو را به طور دقیق محاسبه کرد. زیرا این سود تحت تاثیر تناژ و باردهی محصول و کیفیت و بازارپسندی آن متغیر است.

عواملی مثل: نوع رقم و مقاومت آن، میزان رسیدگی و هزینه‌های صرف شده برای تقویت درخت، و میزان حاصل خیزی خاک در میزان باردهی نهایی و سود آن بسیار تاثیر گذار است. پس ارقامی با ژنتیک پربار و مقاوم به آفات به دلیل هزینه داشت و رسیدگی پایین‌تر می‌تواند سوددهی بیشتری داشته باشد.

روشهای تکثیر نهال آلبالو (تفاوت آلبالو بذری و پیوندی)

نهال آلبالو بیشتر به روش‌های بذری و پیوندی تکثیر می‌یابد که در روش بذری با استفاده از هسته آلبالو و نگهداری آن در فضای یخچال به مدت دو جهت سپری دوره سرما با اولین جوانه زنی به گلدان با بافت خاکی سبک منتقل می‌شود تا پس از رشد و تبدیل شدن به گیاه با شروع فصل بهار به بستر زمین اصلی انتقال یافته و نهال به رشد ادامه دهد.

در تکثیر پیوندی ارقام حساس و پربارده را بر روی ارقام بومی و بذری که دارای مقاومت بالای هستند پیوند زده و در نتیجه نهالی با ژنتیک برتر و مقاومت بالا به دست می‌آید.

نهال‌های بذری به دلیل دیربازده بودن معمولاً به عنوان پایه نهال در اکثر پیوندها مورد استفاده قرار می‌گیرند تا صفات مقاومتی پایه به نهال پیوندی منتقل شود، متقابلاً نهال پیوندی زود بازده بوده و به دلیل مقاومت در برابر آفات و تنش‌های محیطی، نهالی مرغوب بوده، در نتیجه با باردهی بالا جزو ارقام پرفروش و سودآور هستند.

نهال آلبالو دیربازده کدامند ؟

ارقام نهال آلبالو که پس از ۳ الی ۴ سال کاشت به محصول دهی و بارآوری می‌رسند، جز ارقام دیربازده هستند. این نهال‌های دیربازده از نهال‌های بر پایه بذری و ارقام بومی هستند که در مقایسه با نهال‌های پیوندی و اصلاح یافته دیرتر به رشد رسیده و برای باروری نیازمند زمان، مراقبت و هزینه بیشتری هستند. معمولاً از این ارقام مقاوم به عنوان پایه برای تکثیر ارقام پیوندی استفاده می‌شود. آلبالوی وحشی، محلی و بومی جز ارقام دیر بازده هستند.

نهال آلبالو زودبازده کدامند ؟

در علم باغداری نهال‌های آلبالویی که بعد از کاشت و استقرار در زمین طی یک تا دو سال اولیه به بار نشسته و محصول دهی خود را آغاز می‌کنند جزو نهال‌های آلبالو زود بازده به شمار می‌آیند. این نهال‌ها از نظر اقتصادی و تجاری جز ارقام پرفروش هستند، معمولاً نهال‌های اصلاح یافته و پیوندی دارای این قابلیت و ویژگی هستند. زود بازده بودن نهال باعث می‌شود با صرف زمان و هزینه‌های باغداری کمتر، سوددهی بیشتری از باغ بدست آورد.

کاشت، داشت و برداشت نهال آلبالو

باغداری و احداث نهال باغ آلبالو مستلزم سه مرحله کاشت، داشت و برداشت است، که هر کدام از این مراحل دارای زیر مجموعه‌ها و پارامترهایی است که رعایت اصولی و انجام دقیق و حساب شده هر مرحله می‌تواند در نهایت باعث داشتن باغی پر بازده با تراز تجاری بالا شود، پس با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی این مراحل و عوامل موثر در آن بپردازیم.

اصول کاشت نهال آلبالو

اولین مرحله باغداری یعنی کاشت دارای بایدها و نبایدهایی است که در بخش زیر بررسی می‌شود و مساعد همه این عوامل می‌تواند رشد و باروری حداکثری نهال را منجر شود.
آنالیز خاک: سپری کردن پروسه آنالیز خاک باعث می‌شود اطلاعات دقیقی از نوع بافت خاک به دست آورده و همچنین از عناصر فلزی و تغذیه‌ای موجود در خاک آگاه شویم تا در صورت کمبود بتوانیم با اصلاح آن بستری حاصلخیز برای زندگی نهال آلبالو آماده کنیم.
آماده سازی باغ برای کاشت: پس از آنالیز خاک با توجه به نتیجه آن می‌توان بافت خاک را با خاک ورزی و شخم زنی اصلاح کرد و با جداسازی علف‌های هرز و مشخص کردم فواصل کاشت و مسیرهای آبیاری می ‌توان به حفر چاله اقدام کرد.
عمق چاه نهال آلبالو: در این مرحله می‌توان با ابزارهای دستی یا مته اقدام به حفر چاله‌ای عمیق و دو برابر حجم ریشه‌ها کرد.
فواصل کاشت نهال آلبالو: مناسب بودن فواصل کاشت با توجه به شیب زمین باعث می‌شود رشد ریشه و جذب آب و املاح بیشتر و دریافت نور درختان و شاخه‌های آنها یکسان باشد.
تهیه ارقام مقاوم نهال آلبالو: پس از مراحل فوق انتخاب رقم مقاوم و مناسب نهال آلبالو با شرایط منطقه می‌تواند باغ آلبالوی شما را از بسیاری از آفات حفظ کرده و در نتیجه با هزینه باغداری کمتر بیشترین درآمدزایی و سودآوری را به ارمغان آورد.

نکات داشت و نگهداری نهال آلبالو

مرحله داشت و نگهداری نهال آلبالو مرحله بسیار حساسی است که مستلزم رعایت چندین زیر مجموعه برای رسیدن به بهترین نتیجه باردهی و کیفیت میوه است.

هرس کردن: نهال آلبالو زیاد رشد تاجی و طولی ندارد به همین دلیل هرس آنچنانی را نیاز نداشته و در صورت لزوم می‌توان در اواخر فصل زمستان نسبت به هرس باردهی آن اقدام کرد. اما چنانچه سرشاخه‌ها آن بیمار بوده یا آفت زده شده می‌توان در یک روز بدون باران و باد با استفاده از هرس و سوزاندن آنها خارج از محدوده باغ از انتقال بیماری و آفت به دیگر سرشاخه‌ها جلوگیری کرد.

آبیاری منظم

نهال آلبالو نیاز آبی متوسطی داشته و نحوه، میزان و دفعات آبیاری آن می‌تواند با توجه به بافت خاک، نوع و سن رقم، دمای هوا و نوع فصل متغیر باشد.

سمپاشی

اگر در هنگام خرید نهال آلبالو از نهال‌های دارای تاییدیه و کارت قرنطینه و مقاوم به آفات خریداری کرده باشید، باغ شما کمتر دچار آفات خواهد شد اما در صورت بروز چنین معضلی می‌توانید تنها زیر نظر گیاه پزشک با استفاده از سموم مناسب با میزان دقیق و دوره کارنس پایین برای از بین بردن آفات نهال آلبالو و ریشه کن کردن آنها استفاده کنید. این سمپاشی باید به گونه‌ای باشد که به بافت و کیفیت میوه آسیب نرسیده و موجب از بین رفتن شکارگران طبیعی نشود.

کوددهی

درختان آلبالو در صورت کمبود یا بیش بود عناصر تغذیه‌ای می‌توانند دچار توقف رشد و ضعیفی شوند. در این رابطه آنالیز خاک و استناد به نتیجه آن می‌تواند شما را در رفع کمبودهای خاک کمک کند، همچنین پس از دومین سال کاشت با توجه به آنالیز دوباره خاک و تجزیه برگ می‌توان از نیازهای درخت آگاهی یافت و با استفاده از کودهای مقوی، آن را تقویت کرد.

نکات خرید نهال آلبالو

با کسب مشاوره‌های تخصصی از مهندسین نهالستان رقمی مناسب با شرایط اقلیمی منطقه خود انتخاب کنید تا بیشترین سازگاری و مقاومت را با شرایط بیولوژیکی منطقه داشته باشد.
هنگام خرید نهال به مجوز دار بودن و معتبر بودن نهالستان توجه کنید.
هنگام خرید نهال آلبالو ارقامی خریداری کنید که عاری از آفات بوده و از نظر سلامت و مقاومت دارای تاییدیه و کارت قرنطینه باشد.
زمان خرید از داشتن لیبل سلامت و ضمانت برگشت در صورت بروز هرگونه مشکل مطمئن شوید.
موقع خرید نهال سعی کنید فارغ از قیمت نهال آلبالو ارقام با کیفیت، پربار و مرغوب را خریداری کنید.