پیش فروش نهال در غرب نهال آغاز شد
  • فارسی
    فارسی
  • فارسی
    فارسی
  • english
    English
  • العربیة
    العربیة

جستجو در سایت

نهال زرشک بی دانه

نهال زرشک بی دانه

نهال زرشک بی دانه یا به عبارتی دیگر نهال زرشک بدون دانه، یکی از ارقام زرشک می‌باشد که بازدهی بسیار خوبی دارد و شما به راحتی می‌توانید تولید بسیار زیادی را در صورت استفاده از این نهال، داشته باشید. گل‌های این نهال در برابر کم آبی و شوری بسیار مقاوم هستند و به راحتی آسیب نمی‌بینند.

نهال زرشک بیرجند

نهال زرشک بیرجند

مراقبت از درختچه های زرشک بیرجندی فوق العاده آسان است. این نهال ها دارای خارهای ریزی هستند و در برابر اکثر شرایط نور، از سایه جزئی گرفته تا آفتاب کامل و مستقیم، رشد خوبی می کنند. این نهال ها به آبیاری سبک نیاز دارند و یک بار در هفته در تابستان برای آبیاری خوب است. نهال زرشک بیرجند پربار و کوتاه است و برداشت محصول در آن به راحتی انجام می گیرد.

نهال زرشک پفکی

نهال زرشک پفکی

نهال زرشک پفکی یکی از ارقام نهال‌های زرشک می‌باشد که از طرفداران زیادی در کشور ما برخوردار است؛ یکی از اصلی‌ترین دلایل پرطرفدار بودن این نهال در بین باغداران، سازگاری آن با اکثر محیط‌ها و خاک‌ها می‌باشد. ارتفاع بوته‌های نهال زرشک پفکی حدودا بین 1.5 تا 2 متر‌ می‌باشد.

نهال زرشک پلویی

نهال زرشک پلویی

نهال زرشک پلویی یکی از ارقام پیوندی و اصلاح شده زرشک می‌باشد که با نام نهال زرشک خوراکی نیز شناخته می‎‌شود؛ به دلیل اینکه نهال زرشک پلویی از همان سال اول محصول می‌دهد، می‌تواند سود اقتصادی بسیار خوبی را برای باغداران و پرورش دهندگان به همراه داشته باشد.

نهال زرشک سیاه

نهال زرشک سیاه

نهال زرشک سیاه شاخه های خاردار دارد و برگ های آن بیضی شکل است. رشد میوه و برگ ها به شکل خوشه ای است و در آب و هوای معتدل و نیمه گرمسیری رشد می کند. زرشک درختچه ای کوچک ، برگریز و همیشه سبز است و برگ های آن عمدتاً دراز یا تخم مرغی شکل هستند. تاج ها بسیار متراکم و اغلب آویزان هستند و شاخه های بلند و نازک با خارهای کم و بیش بلند و بسیار نوک تیز پوشیده شده است. پوست شاخه ها و سرشاخه ها معمولا خاکستری روشن است، چوب نسبتا شکننده است و رنگ زرد دارد.

نهال زرشک قائنات

نهال زرشک قائنات

نهال زرشک قائنات شاخ و برگ های خیره کننده ای دارد که می تواند در تابستان به رنگ سبز روشن باشند اما در فصل های مختلف طیف رنگ های مختلفی را پوشش می دهد. این درختچه ها می توانند بلند و فشرده باشند و در آفتاب یا سایه رشد کنند. خرید نهال زرشک قائنات بسیار محبوب است زیرا بادوام و عموماً مقاوم به بیماری است و به راحتی خشکی و خاک ضعیف را تحمل می کند. شاخه های خاردار از ویژگی های مهم این درخت است.


معرفی نهال زرشک

غذاهای خوشمزه ایرانی در همه جای دنیا زبانزد خاص و عام است. اما زرشک پلو با مرغ سردمدار آنهاست. این غذای سنتی و مجلسی را اغلب وقتی مهمان داریم بر سر سفره‌ها می‌بینیم. رنگ خوش آب و لعاب زرشک به همراه زعفران ، به برنج و مرغ جانی دوباره می‌بخشد و عطر آن سرتاسر کوچه را پر می‌کند. جالب است بدانید بهترین نهال زرشک در ایران پرورش می یابد و بار دیگر این محصول نام ایران را در دنیا بر سر زبان ها انداخته است.

در مقاله ای که پیش رو دارید کلیه مراحل کشت زرشک را به همراه نکات مهم و کاربردی به شما عزیزان آموزش خواهیم داد. پرورش این محصول ترفندهای ریز و مهمی دارد که باتجربه‌ترین افراد در مواجهه با آن از اطلاعات کافی برخوردار نیستند. ما در نهالستان غرب نهال این تجربیات را به رایگان در اختیار شما قرار می‌دهیم پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

تاریخچه و مشخصات کلی نهال زرشک

زرشک برای اولین بار در سال 1864 به عنوان یک گیاه زینتی به اروپا و آمریکا معرفی شد. اما در ایران سابقه ای دیرینه دارد. ایران بزرگترین کشور تولیدکننده بهترین نهال زرشک در جهان می‌باشد و استان خراسان جنوبی 97 درصد زمین‌های کشت این محصول را دارا می‌باشد. قائنات و زیرکوه معروف‌ترین شهرهای تولید زرشک در خراسان جنوبی هستند. این محصول اغلب در مناطق جنوبی کشت می‌شود زیرا شرایط خاک و آب و هوای گرم را تحمل می‌کند و به حداقل نگهداری نیاز دارد.

زرشک‌ها شاخ و برگ‌های خیره کننده ای دارند که از زمان رشد تا برداشت می‌توانند سبز روشن ، قرمز و سیاه باشند و طیف رنگ‌های پاییزی را در طول فصل بپوشانند. قرمز، نارنجی و شرابی گزینه‌های رنگی محبوبی از بهترین نهال زرشک هستند که برای رشد در باغ‌های خانه در دسترس هستند.

این درختچه‌ها می‌توانند از 1 تا 5 متر ارتفاع داشته باشند و در آفتاب یا سایه رشد کنند. آنها بادوام و عموماً مقاوم به بیماری هستند و به راحتی خشکی و خاک ضعیف را تحمل می‌کنند.

زرشک در غذاهایی مانند زرشک پلو و برای طعم دادن به بسیاری از انواع آب نبات و تنقلات بکار می رود. همچنین آب زرشک به عنوان یک نوشیدنی خوشمزه برای رقیق کردن خون و مشکلات فشار خون استفاده می‌شود.این گیاهان برای بیش از 2500 سال مورد استفاده دارویی قرار گرفته اند. امروزه، یک درمان رایج برای شرایطی مانند سوزش سر دل و مشکلات گوارشی هستند.

عمر مفید درخت زرشک حدودا 85 سال است. این درخت در 5 سال اول باردهی ندارد اما از سال پنجم شروع به باردهی می‌کند. بین سال‌های 14 تا 25 سالگی اوج باردهی اقتصادی زرشک است و سال به سال با رشد بیشتر میوه‌های آن بیشتر می‌شود.

چرا باید نهال زرشک کاشت

میوه زرشک یک میوه ارزشمند و مقوی است که در علم سنتی و علم نوین پزشکی بر مصرف آن تاکید زیادی دارند، زرشک دارای مواد مغذی و غنی از ویتامین C، آهن، پتاسیم و فیبر است، همچنین میوه زرشک به عنوان مواد افزودنی در آشپزی استفاده می‌شود و در تهیه انواع غذاها و نوشیدنی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، تقاضای میوه زرشک در بازار داخلی و همچنین بازار عربی و اروپایی به خاطر طعم منحصر به فرد و کیفیت بالای آن زیاد است، بنابراین کشاورزان مطمئن هستند با احداث باغ تجاری و مدرن زرشک تمامی میوه‌های تولیدی آن به فروش خواهد رسید.

هر آنچه که باید در مورد نهال زرشک بدانیم

نهال زرشک گیاهی است که می‌تواند در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت نشان دهد از جمله مقاومت در برابر خشکی و سرما؛ اگر در مناطقی با آب و هوای خشک یا سرد زندگی می‌کنید، کاشت نهال زرشک انتخاب خوب و اقتصادی خواهد بود، چون درخت زرشک دارای خواص ضد عفونی‌کننده بوده و می‌تواند از نفوذ حشرات آفت نیز جلوگیری کند، بنابر این خرید نهال زرشک و کاشت آن به کشاورز کمک می‌کند تا از درگیری با آفات باغبانی جلوگیری شود.

انواع ارقام نهال زرشک

در کشور ایران سه نوع نهال زرشک ایرانی مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است این درختان سازگاری بالایی با مناطق مختلف کشور داشته علاوه بر آن باردهی بالا و اقتصادی دارند، از ارقام پرفروش نهال زرشک که محبوبیت بالایی دارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نهال زرشک بیدانه قاینات بومی کشور ایران
نهال زرشک بیدانه سیاه
نهال زرشکی بیدانه پفکی

بهترین ارقام نهال زرشک

بهترین ارقام نهال زرشک (Berberis vulgaris) ممکن است بین مناطق مختلف متفاوت باشد، اما برخی از ارقام مشهور و پر فروش نهال زرشک عبارتند از:

نهال زرشک بی‌دانه پفکی بومی کشور ایران بوده و باردهی بالا دارد معمولاً از میوه زرشک بی‌دانه پفکی برای تزیین غذاها استفاده می‌کنند.
نهال زرشک بی‌دانه قاینات با برگ‌های بزرگ و تند، به خاطر تن و رایحه بی‌نظیری که دارد برای تهیه انواع نوشیدنی‌ها و خوراکی‌ها همچنین مربا پزی استفاده می‌شود.
نهال زرشک بی دانه سیاه که برگ‌هایش بیضی شکل و فرم تخمدانی دارد، به صورت بوته‌ای رشد کرده فاصله‌ای که برای کاشت آن در نظر گرفتند تنها دو متر است و می‌تواند شرایط نامطلوب محیطی را تحمل کند.

البته برای انتخاب بهترین ارقام نهال زرشک، باید به شرایط منطقه خود، از جمله آب و هوا و خاک بستگی توجه کنید. برای کسب اطلاعات دقیق‌تر، می‌توانید به سایت تخصصی و علمی نهالستان مراجعه کنید تا راهنمایی‌های مفیدی در انتخاب بهترین ارقام نهال زرشک بر اساس اکوسیستم منطقه داشته باشند.

ارقام مهم نهال زرشک

اگر به دنبال بهترین نوع نهال زرشک هستید ما زرشک پلویی ، پفکی ، زرشک بی دانه و زرشک بیرجند را به شما معرفی می‌کنیم. اما با اینحال انواع ارقام نهال زرشک با توجه به تقاضای بازار و شهرهای مختلف وجود دارند و کشت می‌شوند. ارقام نهال زرشک که در ایران پرورش می‌یابند به شرح ذیل است:

زرشک کارتاجینا
داروینی
فورتونئی
زرشک پیوندی
ژولیانه
زرشک سیاه بی دانه
ولکاریس
و …

اطلاعات تکمیلی در مورد نهال زرشک

از دیگر ویژگی‌های بارز که باعث محبوبیت و پرفروش نهال زرشک در بین کشاورزان شده است می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

عمر اقتصادی و طلایی نهال زرشک حداقل ۵۵ سال است.
نهال زرشک در اولین سال‌های کاشت باردهی خود را شروع می‌کند، بنابراین سرمایه اولیه کشاورز در ۲ الی ۳ سال اولیه باز می‌گردد.
مهندسین کشاورزی خرید نهال زرشک بر پایه قلمه را توصیه می‌کنند.
نهال زرشک نیاز آبی زیادی نداشته و در ماه یک یا دو بار آبیاری می‌شود.
فاصله کاشتی که برای نهال زرشک در نظر گرفته‌اند ۲ متر بوده و در یک هکتار زمین حداقل ۲۵۰۰ اصله نهال زرشک جای می‌گیرد.

راهنمای قدم به قدم خرید نهال زرشک

یک باغدار برای اینکه در خرید نهال زرشک موفق بوده و تلفات نهال‌های خریداری شده کاهش یابد، باید به موارد زیر توجه کند:

تحقیق قبل از خرید نهال زرشک: آشنایی با انواع نهال‌های زرشک و خصوصیات آنها قبل از خرید بسیار مهم است، بررسی نیازهای خاص خاک، نور، آب و هوا و فضای موجود برای رشد زرشک نیز توصیه می‌شود.
سازگاری نهال زرشک با اکوسیستم منطقه: پیش از خرید نهال، مکان مناسب برای کاشت را بررسی کنید، زرشک به طور کلی نیاز به نور آفتاب داشته و باید در تپه‌ها یا مناطقی با رطوبت کم کاشت شود.
خرید نهال: خرید نهال زرشک باید از مراکز معتبر و مجوزدار با تضمین قیمت و تضمین کیفیت انجام شود، در هنگام خرید نهال زرشک به وضعیت سلامت و کیفیت نهال اهمیت بدهید، مطمئن باشید ریشه‌ها سالم و نرم و گوشتی بوده و تنه شاداب و بدون نشانه‌های بیماری باشد.
توجه به زمان کاشت: زمان مناسب برای کاشت زرشک در بهار است، زمانی که خطر سرمازدگی به پایان رسیده است، هرچند که در مناطق با آب و هوای ملایم ممکن است بتوانید در پاییز هم نهال زرشک بکار ببرید، بهتر است چند ماه قبل از کاشت نهال زرشک آن را پیش خرید کنید.

بهترین نژادهای زرشک کدامند ؟

بهترین نژادهای زرشک بستگی به استفاده‌های مختلف و نیازهای شما دارد، اما چند نژاد زرشک معروف عبارتند از:

نهال زرشک بیدانه قاینات: این نژاد بسیار مقاوم به بیماری‌ها و شرایط آب و هوایی است، همچنین میوه‌های زرشک قاینات دارای طعم ترش و عصاره فراوان هستند.
نهال زرشک بی دانه پفکی: این نژاد دارای میوه‌های پفکی و ملس است و برای طبخ غذا بسیار مناسب بوده و اکثر خانواده های ایرانی از میوه زرشک پفکی استفاده می‌کنند.
نهال زرشک بی دانه سیاه: این نژاد دارای میوه‌هایی با رنگ زرشکی تیره و طعم ترش و شیرین هستند، معمولاً برای تهیه مربا و آبمیوه استفاده می‌شوند.

در هر صورت، قبل از خرید هر نژادی، بهتر است با شرایط آب و هوایی و خاک در منطقه خود سازگاری داشته باشد تا بهترین عملکرد را داشته باشد.

احداث باغ زرشک به چه عواملی بستگی دارد؟

باغ زرشک نیاز به عوامل زیادی دارد تا به درستی رشد و تکثیر کند، زرشک در برابر آب و هوای گرم و خشک مقاومت کمتری داشته ولی در اقلیم معتدل و سردتر عملکرد مناسبی دارد، کشاورز در خرید نهال زرشک و احداث باغ آن باید به نورگیر بودن منطقه توجه کند، چون این درخت برای رسیدن میوه‌هایش احتیاج به مقدار زیادی نور خورشید دارد.

نهال زرشک به خاک لیمویی با زهکشی عمیق نیاز دارد تا ریشه زرشک به خوبی تنفس کند، کاشت نهال زرشک رطوبت منطقه را مورد بررسی قرار دهید مناطق مرطوب برای احداث باغ زرشک مناسب نیست؛ نهال زرشک برای ریشه زایی بهتر احتیاج به تهویه هوا در خاک دارد، در واقع موفقیت یک کشاورز در احداث باغ زرشک وابسته به اکوسیستم منطقه و خرید نهال زرشک با کیفیت است.

مزایای احداث باغ زرشک

اگر کشاورز در خرید نهال زرشک دقت کند و نهال زرشک اصلاح شده بر پایه قلمه را خریداری کند، این نهال نسبت به به خشکی و گرمای بالا مقاوم بوده و در زمین‌های بدون آبیاری مناسب و با خاک‌های کم بازده رشد می‌کند، نهاب زرشک به طور طبیعی مقاومت بالایی در برابر بسیاری از آفات و بیماری‌ها دارد، بنابراین نیاز به استفاده از مواد شیمیایی آفت‌کش و انواع سموم در باغ زرشک کاهش می‌یابد.

مهندسین نهالستان معتقدند احداث باغ تجاری زرشک، منبع یک درآمد مطمئن و پایدار است، زیرا میوه زرشک محصولی با تقاضای بالا در بازار بوده و در تهیه محصولات متنوعی مانند آب‌ زرشک، رب زرشک، ژله و مربا استفاده می‌شود، از مزایای اکولوژی نیز بخواهیم نکته بیان کنیم این است که نهال زرشک به عنوان یک گیاه پوششی از فرسودگی خاک جلوگیری کرده و از روند تخریب خاک در برابر باد و بارندگی زیاد، محافظت می‌کند.

معرفی بهترین ارقام و نژاد های درخت زرشک در ایرا ن

طبق بررسی‌های انجام شده توسط متخصصین نهالستان و آمار فروش نهال زرشک در نهالستان کاملاً مشخص است نهال زرشک بی دانه پفکی، نهال زرشک بی دانه قاینات و نهال زرشک بیدانه سیاه جزوه نهال‌های محبوب و پرت تقاضا در بین کشاورزان است مخصوصاً اگر نهال‌ها به صورت قلمه و به صورت اصلاح شده تکثیر شوند شرایط بهتری برای کاشت در مزرعه دارند‌

نهال اصلاح شده زرشک به چه معناست؟

در گذشته کشاورزان برای احداث باغ تجاری و مدرن زرشک دچار مشکلات و خسارات زیادی بودند، ولی امروزه نهالستان‌های معتبر با تلفیق تجربه و علم نوین گیاه پزشکی موفق شدند نهال اصلاح شده زرشک را بدون هیچ گونه جهش یا دستکاری ژنتیکی تکثیر و به فروش برسانند، روش تکثیر نهال اصلاح شده زرشک بر پایه قلمه بوده و نگهداری و مراقبت از آنها به گونه‌ای است که سیستم ریشه‌زایی آن تا چند برابر قوی شده بنابراین جذب رطوبت و عناصر مغذی با قدرت بیشتری انجام می‌شود، وقتی درخت به خوبی تغذیه شود مطمئناً سیستم دفاعی قوی داشته، کمیت و کیفیت باردهی نیز ارتقا می‌یابد.

راهنمای اینترنتی خرید انواع نهال زرشک

برای خرید نهال زرشک به صورت غیر حضوری و اینترنتی، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

جستجوی نهالستان آنلاین و مجوزدار: ابتدا به سایت‌ نهالستان‌های آنلاینی که محصولات خود را به صورت غیر حضوری به فروش می‌رسانند مراجعه کرده و آنها را با یکدیگر مقایسه کنید تا بهترین مرکز را برای خرید نهاد انتخاب کنید.
جستجوی نهال زرشک: در بخش جستجوی سایت، عبارت “نهال زرشک” را وارد کرده و نتایج را بررسی کنید، اینجا می‌توانید انواع نهال‌ها، اندازه‌، قیمت نهال زرشک و طلاعات دیگر مربوط به هر نهال را مشاهده کنید.
بررسی جزئیات: در هر محصولی که به نظرتان جالب می‌رسد، جزئیات مربوط به نهال را بخوانید این اطلاعات ممکن است شامل اندازه، رشد، نحوه کاشت و سایر مشخصات فنی باشد.
انتخاب نهال زرشک: پس از بررسی تمام گزینه‌ها، نهال زرشک مورد نظر خود را انتخاب کرده و به صفحه محصول بروید. در این صفحه، اگر مورد نیاز باشد، تعداد و سایر جزئیات را تکمیل کرده و بر روی دکمه خرید کلیک کنید، البته قبل از ثبت سفارش می‌توانید به صورت تلفنی با کارشناسان نهالستان مستقیماً در ارتباط بوده و سوالات خود را بپرسید.
ثبت سفارش: با کلیک بر روی دکمه خرید، محصول به سبد خرید اضافه می‌شود، پس از اضافه کردن همه محصولات مورد نیازتان، به صفحه سبد خرید بروید و اطلاعات مربوط به آدرس، تحویل و روش پرداخت را وارد کنید، سپس سفارش را تایید و پرداخت نمایید.
دریافت محصول: پس از انجام تمامی مراحل و پرداخت هزینه، نهال‌های زرشک به آدرس مورد نظر شما ارسال می‌شوند، بررسی کنید که آیا نهال‌ها به درستی و به همراه تمامی محتویات دریافتی به دست شما رسیده است.
البته در تمامی مراحل انتخاب ثبت سفارش، خرید و تحویل نهال زرشک کارشناسان همراه شما بوده و در هر زمان آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

دیرگل بودن نژاد زرشک چه مزیتی دارد؟

دیرگل بودن نژاد زرشک باعث محافظت شکوفه نهال زرشک در برابر تغییرات جوی فروردین ماه می‌شود، اگر کشاورز فرایند گرده افشانی باغ زرشک را به خوبی مدیریت کند مطمئناً سال پرباری را تجربه خواهد کرد.

علت قیمتهای متفاوت نهال زرشک در بین نهالستانها چیست ؟

علت قیمتهای متفاوت نهال زرشک در بین نهالستانها می‌تواند به عوامل مختلفی برگردهد، نهال زرشک در ژنتیک و رقم‌های متعددی قابل استخراج است، نهالستان‌ها ممکن است نهال‌هایی با رقم‌های ویژه و خاص تولید کنند که نسبت به سایر رقم‌ها دارای ویژگی‌های خاصی هستند، این تنوع ژنتیکی و ویژگی‌های برجسته می‌تواند تاثیری در قیمت نهال‌ها داشته باشد، نهال دو ساله زرشک گران‌تر است چون انتقال و کاشت نهال دو ساله زرشک، آسان‌تر بوده و دارای سیستم ریشه قوی‌تری هست.

البته نباید فراموش کنیم عامل تقاضا و عرضه نیز قیمت نهال‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اگر تقاضا بالا و عرضه کم باشد، قیمت‌ نهال افزایش می‌یابد، البته خرید و فروش نهال زرشک بدون واسطه و مستقیماً از نهالستان تولید کننده نیز باعث کاهش هزینه خواهد شد، برای خرید مستقیم می‌توانید به سایت اینترنتی نهالستان تولید کننده مراجعه کنید.

مشخصات نهال زرشک استاندارد

برای آگاهی از مشخصات نهال زرشک استاندارد باید مطالعات زیادی بر روی آن انجام داده و انواع نهال زرشک را بشناسید، مهندسین نهالستان معتقدند، نهالی که سالم و بدون آفات و بیماری‌های جدی باشد، معمولاً مرغوبیت بالاتری دارد؛ اگر نهال زرشک مورد نظر شما بدون زخم، سیاهی و علائم قارچی یا دیگر بیماری‌ها باشد، احتمالاً مرغوب و استاندارد است.

نهال زرشک استاندارد و مرغوب چند ماه بعد از کاشت در مزرعه تغییر کرده و رشد خود را آغاز می‌کند، باید ساقه‌های قوی و سبز، برگ‌های پر جوانه و خشکی کمتری داشته باشد، قبل از کاشت حتماً ریشه‌های نهال زرشک را بررسی کنید، ریشه‌های نهال استاندارد باید سالم و بدون ایرادی باشند.

کاشت نهال زرشک بر اساس مناطق مختلف کشور

نهال زرشک قدرت رشد قوی دارد به طوری که به صورت وحشی در اقلیم‌های مرطوب و خشک به راحتی روییده و دچار مشکلی نمی‌شود، ولی مناطقی که دارای آب و هوای خشک کویری هستند برای احداث باغ تجاری و مدرن زرشک بسیار مناسب هستند چون طبق بررسی‌های انجام شده در این مناطق کیفیت و کمیت میوه زرشک تولیدی افزایش می‌یابد، چون میوه زرشک برای پخته شدن احتیاج به گرمای حداقل ۳۵ درجه سانتیگراد و ۸ ساعت نور آفتاب دارد.

شایعترین بیماری نهال زرشک

شایع‌ترین بیماری‌ها و آفاتی که ممکن است نهال زرشک را تحت تاثیر قرار دهند، عبارت از:

پژمردگی ریشه: این بیماری باعث مرگ خاموش نهال‌ زرشک می‌شود، علائم این بیماری شامل زرد شدن برگ‌ها، سفید شدن ریشه‌ها و پژمردگی کلی نهال است.
بیماری پوسیدگی ساقه: ساقه نهال زرشک بدون دلیل شروع به پوسیدن می‌کند.
3. آفات حشره‌ای: حشرات مانند شته‌، پشه‌، پروانه‌ نیز می‌توانند برگ‌ها و ساقه‌های نهال زرشک را آلوده کرده و باعث خسارت‌های جدی شوند.

بهتر است در صورت تشخیص هرگونه مشکل در نهال زرشک، به یک کارشناس نهالستان یا منابع معتبر مراجعه کنید تا شما را به درستی و صحیح در تشخیص و درمان بیماری یا آفات راهنمایی کنند.

بهترین زرشک جهان

کاملا مشخص است بهترین زرشک جهان مربوط به زرشک ایرانی است، نهال بیدانه قاینات، نهال بیدانه سیاه و نهال بیدانه پفکی، جزو مرغوب‌ترین و بهترین زرشک جهان شناخته شده است، شما با مراجعه به سایت اینترنتی نهالستان علاوه بر اینکه از قیمت نهال زرشک آگاه می‌شوید می‌توانید خصوصیات بارز هر کدام از نژاد را مطالعه کرده و بر اساس سازگاری نهال زرشک با منطقه آن را سفارش دهید.

مناسب ترین زمان خرید نهال زرشک

از آنجایی که زمان مناسب برای کاشت نهال زرشک اواخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار است بنابراین شما می‌توانید با آغاز فصل پاییز نسبت به پیش خرید نهال زرشک اقدامات لازم را انجام دهید، پیش خرید نهال چندین مزیت برای شما به همراه دارد، می‌توانید نهال زرشک را با همان قیمت سال قبل برای خود سیو کنید، چون میزان تقاضا در اواخر فصل بهار برای کاشت نهال زرشک زیاد است، مطمئن هستید که بهترین نهال زرشک را در نهالستان خریداری کرده‌ و دغدغه‌ای برای زمان تحویل نهال نخواهید داشت.

سود و درآمد هر درخت زرشک به صورت تجاری چقدر است؟

محاسبه میزان سوددهی نهال زرشک وابسته به تعداد محصولاتی است که از یک نهال زرشک دریافت می‌شود، برای محاسبه سوددهی نهال زرشک، باید مراحل زیر را طی کنید:

محصولات تولیدی: میزان محصولاتی که از یک نهال زرشک دریافت می‌کنید را تعیین کنید، این محصولات می‌توانند شامل مقدار میوه، برگ، روغن یا هر عنصر دیگری باشند که از نهال زرشک بدست می‌آید.
قیمت فروش محصول: محصولاتی را که می‌توانید بفروشید را به طور کامل محاسبه کنید.
هزینه‌ها: هزینه‌های مرتبط با کاشت ، داشت و پرورش نهال زرشک را محاسبه کنید، این هزینه‌ها ممکن است شامل هزینه خرید نهال زرشک ، آبیاری، تغذیه، حفاظت در برابر آفات و … باشد، مجموع هزینه‌ها را محاسبه کنید.
سوددهی: برای محاسبه سوددهی، می‌توانید مجموع درآمد کل (مرحله 2) را از مجموع هزینه‌ها (مرحله 3) کم کنید، سوددهی نهال زرشک برابر با این عدد خواهد بود.

روش‌های تکثیر نهال زرشک (تفاوت سیب بذری و پیوندی)

روش‌های مختلفی برای تکثیر نهال زرشک وجود دارد از جمله روش بذری، روش پاجوش و روش قلمه، متخصصان نهالستان به هنگام فروش نهال زرشک تاکید می‌کنند باغداران حتماً نهال زرشک بر پایه قلمه را خریداری کنند چون زودبازده بوده و قدرت سازگاری بالایی دارد.

قیمت نهال زرشک بر چه اساس تعیین میشود؟

عامل اصلی تاثیرگذار بر روی قیمت نهال زرشک کیفیت آن، روش تکثیر و نحوه نگهداری آن در باغ مادر است، مشخصا نهال‌های با کیفیت پروسه مراقبت طولانی مدت و پرهزینه‌ای را نیاز دارند، مخصوصاً نهال‌های لیبل‌دار و مجوزدار برای عبور از غربالگری هزینه مخصوص به خود را دارد، البته مدیران مالی نهالستان به هنگام تعیین قیمت نهال زرشک علاوه بر کیفیت، مالیات و ارزش افزوده را نیز در نظر می‌گیرند.

نهال زرشک دیر بازده کدامند ؟

در صورتی که شما نهال زرشک بر پایه قلمه و به صورت اصلاح شده خریداری کنید هیچ کدام از آنها دیر بازده نبوده و بعد از یک الی ۲ سال باروری خود را شروع می‌کنند.

نهال زرشک زودبازده کدامند ؟

نهال زرشک بیدانه قاینات، نهال زرشک بیدانه سیاه و نهال زرشک بی دانه پفکی جزو نهال‌های زودبازده بوده و نهایتاً ۲ سال بعد از کاشت در مزرعه باروری خود را آغاز می‌کنند، در صورتی که باردهی نهال کاشته شده به تاخیر بیفتد حتماً عوامل بازدارنده محیطی را بررسی کرده یا از مهندسین نهالستان کمک بخواهید.

کاشت، داشت و برداشت نهال زرشک

امروزه برای افزایش برداشت باغ زرشک باغداران باید مراحل کاشت داشت و برداشت نهال زرشک را به صورت کاملاً علمی و بر پایه تکنیک‌های پیشرفته گیاه پزشکی انجام دهند، ما در ادامه اصول کاشت نهال زرشک و نکات مهم برای داشت و نگهداری از نهال زرشک را برای شما ارائه خواهیم داد.

اصول کاشت نهال زرشک

نهال زرشک نیاز به نور کافی دارد، بنابراین باید یک مکان نورگیر انتخاب شود که حداقل 6-8 ساعت نور مستقیم دریافت کند، حتما قبل از خرید نهال زرشک و تحویل آب خاک آنالیز خاک باغ را انجام دهید، خاک باید حاصلخیز و زهکشی شده و قادر به نگهداری رطوبت باشد، حتماً به زمان کاشت نهال زرشک توجه کنید بهترین زمان برای کاشت آن اوایل فصل بهار قبل از جوانه زنی شاخه‌ها است.

قبل از کاشت، خاک باید عمقاً شخم و آماده‌سازی شود، می‌توانید به روش سنتی و یا گودبرداری مرحله خاک ورزی را انجام دهید، میزان ph و مواد عالی خاک را بررسی کنید تا کاملاً مغذی بوده و رطوبت کافی داشته باشد، سطح خاک باغ را کاملاً یکسان کرده و شروع به ن گودال‌ها کنید عمق هر گودال حداقل نیم متر و فاصله که برای آن در نظر می‌گیرند 2*2 یا 2*1 متر است.

نکات داشت و نگهداری نهال زرشک

چند نکته مهم برای داشت و نگهداری از نهال زرشک برای شما ارائه می‌دهیم:

نهال‌های زرشک با اینکه نیاز آبی چندانی ندارند ولی باغدار موظف است آنها را به طور مخصوصاً در فصل رشد و گرما، منظم آبیاری کند، خاک باید رطوبت لازم را داشته باشد، اگر به صورت تجربی نمی‌توانید رطوبت خاک را بررسی کنید بهتر است از رطوبت سنج خاک استفاده کنید.
مراقبت و تغذیه: بهار و پاییز می‌توانید مقداری کود طبیعی یا شیمیایی به خاک اضافه کنید.
هرس و تمیز کردن: هرس سالیانه در فصل بهار نهال زرشک را به هیچ عنوان فراموش نکنید.
سموم و آفت کش: برای جلوگیری از آفت زدگی یا از بین بردن عامل باکتریایی و قارچی از سموم و آفت کش استفاده کنید.

نکات خرید نهال زرشک

مهمترین نکته در خرید نهال زرشک خرید از مراکز مجوزدار بوده و مطمئن باشید نهال خریداری شده دارای لیبل و کارت گارانتی است، حتماً به ظاهر نهال زرشک توجه داشته باشید تا سالم و بدون بیماری باشند، در صورت خرید اینترنتی از برگشت پذیر بودن نهال اطمینان داشته باشید تا در صورت تحویل نهال بی‌کیفیت بتوانید آن را عودت داده یا هزینه‌اش را دریافت کنید.

آب و هوا، نور و دما برای کاشت نهال زرشک

بوته‌های زرشک باید در آفتاب کامل یا نیمه سایه کاشته شوند. هرچه منطقه رشد گرمتر باشد، باید سایه بیشتری برای درختچه‌ها ایجاد کنید تا از سوختن برگها جلوگیری شود.

طرز کاشت نهال زرشک

هنگام کاشت بهترین نهال زرشک را تهیه کنید. چاله ای حفر کنید که حداقل سه برابر عرض و عمق ظرف قبلی باشد. مقداری کود آلی و ماسه را برای بهبود باروری و زهکشی مخلوط کنید. اگر در خاکی با زهکشی خوب و مرطوب با باروری متوسط ​​کاشت می‌کنید، این کار ضروری نیست.

دقت کنید که هنگام برداشتن گیاه به ریشه آسیب نرسانید.ریشه‌ها را شل کنید و گیاه را در خاک قرار دهید تا قسمت بالای ریشه در سطح زمین یا کمی بالاتر از آن قرار گیرد. گیاه را آبیاری کنید. حداقل و حداکثر دما برای کاشت نهال زرشک 15 الی 20 درجه است تا بهترین محصول به بار بنشیند.

خاک مناسب جهت کاشت زرشک

اگر بهترین نهال زرشک را از مراکز معتبر خریداری کنید دیگر نباید در مورد نوع خاک حساس باشید، اما خاک با زهکشی نسبتا خوب الزامی است. مانند گیاهان دیگر ، خاکی که دائما مرطوب یا خیس است، منجر به پوسیدگی ریشه و آفات و بیماری‌های نهال زرشک می‌شود. بنابراین اطمینان از زهکشی خوب در این گیاه را مد نظر داشته باشید.

نحوه آزمایش زهکشی خاک

اگر در مورد زهکشی خاک در منطقه ای که قصد کاشت نهال زرشک دارید مطمئن نیستید، ارزش آن را دارد که قبل از کاشت برای آزمایش زهکشی وقت بگذارید. برای آزمایش زهکشی خاک، گودالی به عرض 30 سانتی متر در عمق 30 سانتی متر در منطقه کاشت حفر کنید. گودال را با آب پر کنید و بگذارید تخلیه شود. بعد از تخلیه دوباره آن را با آب پر کنید، مدت زمانی طول می‌کشد تا آب تخلیه شود. در خاک با زهکشی خوب، سطح آب با سرعت حدود 2.5 سانتی متر در ساعت تخلیه می‌شود. در موارد سریعتر، مانند خاک‌های سست و شنی، خشکی خاک را نشان می‌دهد. سرعت پایین‌تر نشان‌دهنده زه‌کشی ضعیف خاک است .

pH خاک

کاشت نهال زرشک در خاک اسیدی و کمی قلیایی بهتر است . در این خاک ها ph بین 6 تا 7.5 متغیر است. اغلب ph خاک‌های خوب و معمولی بین رنج 6 تا 7 قرار دارد.

نحوه آزمایش pH خاک

pH خاک اندازه گیری قلیایی یا اسیدیته خاک است و در مقیاس 1 تا 14 اندازه گیری می‌شود. ph 7 به عنوان علامت خنثی در نظر گرفته می‌شود. هر مقیاسی کمتر از 7 نشان دهنده شرایط خاک اسیدی و هر اندازه بالاتر از 7 نشان دهنده قلیایی بودن است.

اگر در مورد PH خاک خود و مناسب بودن یا نبودن آن برای کاشت نهال زرشک مطمئن نیستید، بهتر است PH خاک را در منطقه کاشت آزمایش کنید. شما می‌توانید به سرعت pH خاک را با یک پروب تستر PH ارزان قیمت آزمایش کنید. برای افزایش PH (قلیایی بیشتر) می‌توانید سنگ آهک گلوله شده را به خاک اضافه کنید. برای کاهش pH (اسید بیشتر) می‌توانید از گوگرد خاک، سولفات آلومینیوم یا آهن کلات استفاده کنید. افزودن کمپوست آلی به خاک یا استفاده از کمپوست به عنوان مالچ نیز می‌تواند به افزایش اسیدیته و حفظ شرایط خاک اسیدی برای کاشت بهترین نهال زرشک کمک کند.

کود دهی

کودهی نهال زرشک را در اواخر زمستان یا اوایل بهار با کود درختی یا یک کود گیاهی طبیعی و ارگانیک تغذیه کنید. قبل از استفاده از کود، همیشه دستورالعمل‌های روی برچسب محصول را به دقت بخوانید و دنبال کنید.

کوددهی معمولا ضروری نیست . با این حال، افزودن یک لایه از مالچ ارگانیک مانند خرده‌های چوب یا کاه در زمان کاشت می‌تواند به حفظ رطوبت و جلوگیری از علف‌های هرز کمک کند.

نیاز آبیاری در زمان کاشت

پس از کاشت بهترین نهال زرشک ، خاک را در عمقی که با ارتفاع ریشه برابر است، آبیاری کنید. برای افزایش استحکام ریشه، تحریک و رشد بیشتر ریشه، می‌توانید به نهال زرشک محلول محرک ریشه را اضافه کنید. این کار باعث می شود درختچه های زرشک قوی تر و سرسبزتری را داشته باشید. آبیاری نهال زرشک اگر در فصل خواب زمستان کاشته شوند کمتر است. بنابراین، در زمستان بیش از حد نیاز آبیاری لازم نیست.

نیاز آبیاری در طول اولین فصل رشد

در خاک متوسط ​​ ، نباید هر روز نهال زرشک تازه کاشته شده خود را آبیاری کنید. این باعث ایجاد شرایط خاک مرطوب می‌شود که می‌تواند منجر به پوسیدگی ریشه و سایر بیماری‌های مضر گیاه شود. در صورت عدم وجود بارندگی کافی، فقط در صورت نیاز آبیاری نهال زرشک را انجام دهید تا ریشه و خاک اطراف آن کمی مرطوب بماند.

به خاطر داشته باشید که آبیاری عمیق به دفعات کمتر و اجازه دادن به خشک شدن خاک قبل از آبیاری مجدد، بسیار بهتر از پاشیدن آب هر روز روی گیاهان است. درختچه‌هایی که در فصل خواب زمستانی کاشته می‌شوند، به دلیل اینکه به طور فعال رشد نمی کنند و تبخیر بسیار کندتر است، به آب بسیار کمتری نیاز دارند. بنابراین، بیشتر مراقب باشید که در زمستان بیش از حد آبیاری نکنید.

نیاز آبیاری بعد از استقرار

زمانی که زرشک استقرار می‌یابد بسیار مقاوم به خشکی است. آبیاری بهترین نهال زرشک فقط در دوره‌های خشکسالی در تابستان مورد نیاز است. اگر در طول خشکسالی شاهد پژمرده شدن یا افتادن برگ‌ها از گیاه بودید، می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که گیاهان نیاز به آبیاری عمیق دارند.

هنگام آبیاری با سیستم خودکار، بهتر است تایمر را در ساعات اولیه صبح تنظیم کنید . در غیر اینصورت می‌تواند منجر به شروع قارچ و سایر بیماری‌های شاخ و برگ شود. در چند هفته اول پس از کاشت، رطوبت خاک را مرتبا بررسی کنید و در صورت لزوم زمان آبیاری را تنظیم کنید تا خاک مرطوب بماند.

هرس نهال زرشک

در صورت کاشت بهترین نهال زرشک ، هرس نهال زرشک ضروری نیست. بوته‌های زرشک باید به شکلی نسبتا یکنواخت و فشرده رشد کنند.با این حال، اگر می‌خواهید به درخت شکل بدهید یا شاخه‌های مرده و بیمار را جدا کنید، می‌توانید هرس کنید.

سعی کنید هرس نهال زرشک را به حداقل برسانید. اگر برای شکل‌دهی درخت را هرس می‌کنید، این کار را فقط چند بار در سال انجام دهید، به طور ایده‌آل در طول زمستان یا پاییز پس از میوه‌دهی گیاه بهترین زمان هرس است. اگر چوب‌های مرده و بیمار را جدا می‌کنید، می‌توانید این کار را در تابستان یا زمستان انجام دهید.

روش‌های تکثیر نهال زرشک

چند راه برای تکثیر نهال زرشک وجود دارد، از جمله از طریق بذر و ریشه زایی قلمه.

بذر

اگر قصد دارید این گیاه را از طریق بذر پرورش دهید، می‌توانید در هر زمانی از سال آن را بکارید، البته به جز زمانی که زمین یخ زده است.

بهترین زمان برای کاشت بذر در فضای باز، پاییز است، زیرا برای جوانه زدن نیاز به دمای پایین دارند و این اتفاق به طور طبیعی در ماه‌های زمستان اتفاق می‌افتد. زرشک در اوایل تا اواسط بهار جوانه خواهد زد.

اگر در هر زمان دیگری از سال کاشت می‌کنید یا می‌خواهید بذرها را داخل خانه بکارید ، باید آنها را به مدت شش تا هشت هفته قبل از کاشت در یخچال قرار دهید.

قلمه

می توانید قلمه‌های تازه روییده شده را در اوایل بهار و قلمه‌های نیمه سخت را در اواسط تابستان بگیرید.

ضدعفونی کردن ابزارهای هرس را برای جلوگیری از گسترش بیماری فراموش نکنید. برگ‌های نوک قلمه را باقی بگذارید و بقیه را ببرید. انتهای بریده شده را با هورمون ریشه زایی و آب آغشته کنید.

اگر چند قلمه می‌کارید، آنها را به گونه ای فاصله دهید که برگ‌ها با هم تماس نداشته باشند.پس از حدود چهار هفته، می‌توانید به آرامی قلمه ساقه را بکشید تا رشد ریشه را بررسی کنید.

اگر رشد ریشه‌ها موفقیت آمیز باشد، قلمه‌ها آماده هستند. آنها را حداقل به مدت 1 سال در داخل خانه یا گلخانه نگهداری کنید، جایی که در برابر شرایط جوی محافظت شوند.

بیماری و آفت درخت زرشک

بهترین نهال زرشک حتی در صورت مراقبت کم ، سالم است و مشکلات آفت یا بیماری شناخته شده کمی دارد.

حشرات

اگرچه این درختچه‌ها آفات کمی دارند اما چند آفت حشره وجود دارد که باید مراقب آنها باشید.رایج‌ترین آفات حشره در زرشک اینها هستند:

شته زرشک

شته زرشک یکی از رایج‌ترین آفات درخت زرشک است که به این گیاه حمله می‌کند. به طور معمول روی برگ‌ها یافت می‌شود و شیره گیاهان را می‌مکد. همچنین از خود عسلک به جای می‌گذارد، ماده ای چسبنده که می‌تواند مورچه‌ها را جذب کند و باعث ایجاد کپک بر روی گیاه شود.

استفاده از سموم حشره کش موثرترین درمان برای از بین بردن این حشرات و جلوگیری از تخم گذاری آنها در خاک است.

کرم شبکی زرشک

این کرم معمولاً روی شاخه‌ها و برگ‌های گیاهان یافت می‌شود. برگها را با حرص و ولع می‌خورد و تا زمانی که کاملاً برگ بریده نشود متوقف نمی شود.

خوشبختانه، هجوم‌ شدید این کرم در بهترین نهال زرشک نادر است . با این حال، در صورت مشاهده از سم برای کنترل آلودگی‌ها و جلوگیری از آفات درخت زرشک استفاده کنید.

سرخرطومی ژاپنی دو بند

شپشک ژاپنی یکی از آفات درخت زرشک است که به تغذیه از انواع گیاهان مخصوصا زرشک معروف است. بریدگی‌های مشخصی در بافت برگ بر جای می‌گذارد.در موارد شدید که برگ‌های گیاه به طور کامل از بین رفته سمپاشی را از اواسط تا اواخر تابستان انجام دهید.

بیماری‌ها

درختچه‌های زرشک گیاهان مقاوم و سالمی هستند که مشکلات بیماری کمی دارند. گاهی اوقات، یک گیاه حساس ممکن است قربانی یکی از بیماری‌های زیر شود.

آنتراکنوز

آنتراکنوز بیماری است که گاهی اوقات حتی بهترین نهال زرشک را تحت تاثیر قرار می‌دهد. آلودگی در گیاه توسط گونه‌ای قارچ ایجاد می‌شود و لکه‌های قهوه‌ای گرد روی برگ‌های گیاهان را نشان می‌دهد.

می توان با کاشت درختچه‌ها در آفتاب کامل، با فضای کافی بین هر کدام برای گردش هوای کافی، از آن جلوگیری کرد.با این وجود، اگر مشکلی پیش بیاید، هرس کردن برگ‌های آسیب دیده می‌تواند به جلوگیری از آفات درخت زرشک و گسترش بیشتر کمک کند. قارچ کش‌ها به ندرت ضروری هستند.

زنگ

زنگ، به ویژه زنگ سیاه ساقه، نوع دیگری از بیماری قارچی است. که توسط قارچ Puccinia graminis ایجاد می‌شود ، معمولاً در ابتدای تابستان شواهدی در سطح زیرین برگ‌ها ظاهر می‌شود.گیاهان آسیب دیده به رنگ نارنجی در می‌آیند و کم کم کل درخت را آلوده می‌کنند.

پژمردگی

ورتیسیلیوم بیماری است که انواع گیاهان از جمله درختچه‌های زرشک را درگیر می‌کند و باعث زرد شدن برگها و از بین رفتن آنها می‌شود.
یک نوع پاتوژن قارچی موجود در خاک که عامل آن است ،‌هاگ‌هایی تولید می‌کند که ریشه‌های گیاه را آلوده کرده و به برگ‌ها و ساقه‌ها گسترش می‌یابد.
هنگامی که گیاه آلوده می‌شود، درمانی برای پژمردگی وجود ندارد، بنابراین حتما با ضدعفونی کردن ابزار خود از آن جلوگیری کنید و از آسیب به ریشه‌ها در طول فرآیند هرس و کاشت احتیاط کنید.

فواصل کاشت و چالکود درخت زرشک

فاصله کاشت نهال زرشک بسیار مهم است چرا که در صورت نزدیک بودن فواصل کاشت، بوته‌ها به یکدیگر می‌پیچند و رشد خوبی نخواهند داشت. در نتیجه اکسیژن به درستی از آن رد و بدل نمی شود و باعث ایجاد آفات و بیماری حتی در بهترین نهال زرشک می‌شود.

بهترین فاصله برای کاشت نهال زرشک 4 سانتی متر در 4 سانتی متر می‌باشد . البته در صورت داشتن شیب یا ناهمواری این رقم تغییر خواهد کرد.

احداث باغ زرشک و الگوی کاشت

زرشک یک گیاه بسیار آسان برای رشد است، با بیماری و آفات بسیار کم . هنگامی که به صورت گروهی یا پرچین کاشته می‌شوند، آنها را با فاصله 3 فوتی سانتی متر از هم فاصله دهید، زیرا به زودی پر می‌شوند و یک بوته خاردار غیرقابل نفوذ ایجاد می‌کنند. معمولاً بیشترین کاری که باید برای احداث باغ زرشک انجام دهید، هرس کردن آن است.

زمان چیدن میوه درخت زرشک

نهال زرشک پس از 3 الی 5 سال شروع به باردهی می‌کند. بهترین زمان برای چیدن زرشک فصل پاییز است. در اوایل پاییز میوه رنگ زرشک‌ها کاملا قرمز می‌شود و به صورت کاملا یکنواخت و یکدست در می‌آید. بوته‌های زرشک مملو از خارهای تیز و برنده هستند، بنابراین با دست نمی توان آنها را برداشت کرد و از ترکه زنی استفاده می‌کنند.

برای این کار یک پارچه یا برزنت زیر درخت پهن می‌کنند و سپس با یک ترکه یا چوب به درخت آهسته ضربه می‌زنند. این کار باعث می‌شود زرشک‌ها از درخت جدا شده و روی سفره بریزند. میوه‌ها پس از چیدن تازه و آبدار هستند. برای استفاده معمولا آنها را خشک می‌کنند و سپس به فروش می‌رسانند.

بهترین نهال زرشک در طول دوران رشد خود به چند رنگ در می‌آید. در ابتدا سبز، وقتی می‌رسد قرمز و پس از آن سیاه است. فصل برداشت زرشک در اغلب شهرها مهر و آبان ماه است. در طول پاییز هر چقدر هم برداشت میوه دیر شود ایرادی ندارد، زیرا زرشک با گذر زمان آبدارتر و خوشمزه تر می‌شود.

اگر زرشک نرسیده را برداشت کنید، علاوه بر اینکه طعمی گس دارد با چوب زدن از درخت نمی افتد.