خصوصیات نهال انگور شانی
این نهال به صورت بالارونده میباشد و مانند پیچک از درختان اطراف خود بالا میرود و به دور آنها میپیچد. انگور شانی هم به رنگ سفید و هم به رنگ زرشکی رشد میکند؛ دانههای این انگور گرد و درشت است و پوست این انگور نسبت به انگورهای دیگر کلفتتر است.
رنگ آن سرخ مایل به سیاه است و گوشت آن سرخ میباشد. اگر ساقههای نهال انگور شانی به رنگ قهوهای در آمد، یعنی انگورها رسیدهاند. آب انگور شانی نیز بسیار خوش طعم و به رنگ زرشکی مایل به بنفش است. جالب است بدانید که این میوه به دو دسته دانهدار و بیدانه تقسیم میشود.
مشخصات نهال انگور شانی
از انگور شانی میتوان برای تهیه مویز، ترشی و سرکه شانی استفاده کرد. انگور شانی در بردارنده موارد مفیدی از جمله ویتامینهای A و B و C، منیزیوم، کلسیم و آهن است. بسیاری از افراد برای درمان بیماریهایی مانند مشکلات کبد، بیماری قند، کلسترول خون، سرطان، کم خونی و غیره از این میوه استفاده میکنند. گفته شده که این میوه برای پاکسازی معده نیز فوایدی دارد.
برای کاشت نهال انگور شانی، به نکات زیر توجه کنید:
آب و هوا: نهال انگور شانی در برابر سرما مقاوم است، اما بادهای شدید ممکن است آن را نابود کند. سعی کنید که نهالستان خود را در جایی تاسیس کنید که شرایط مساعد برای رشد نهال انگور شانی وجود داشته باشد.
خاک: خاک یکی از عوامل مهمی است که باید در کاشت نهال انگور شانی به آن توجه شود. بهتر است از خاکهای شنی رسی و سبک استفاده کنید و از کاشت نهال در خاکهای اسیدی و نمک دار بپرهیزید. همچنین نفوذپذیری خاک بسیار مهم است؛ خاک باید نفوذپذیری بالایی داشتهباشد.
انتخاب نهال: نهالی که تهیه میکنید باید سالم باشد و ارتفاع آن به حداقل ۳۰ سانتیمتر و قطر آن ۱ سانتیمتر باشد. اگر نهال با کیفیت و قیمت مناسب میخواهید، نهالستان غرب نهال انتخاب خوبی است.
کشورهای سازنده انگور شانی
خاورمیانه، مخصوصاً کشور ایران، بیشترین میزان تولید انگور شانی با کیفیت را دارد. نهال انگور شانی سردشت نیز بسیار معروف است؛ به طوری که بیشترین آمار برداشت انگور شانی، به شهرستان سردشت تعلق دارد. نهال انگور شانی موسکات و نهال انگور شانی تاکستان نیز سالها قبل، از فرانسه به ایران وارد شده و در صنعت تولید انگور مورد استفاده قرار میگیرند. در مطلب آخر بیشتر راجع به فروش نهال انگور شانی صحبت خواهیم کرد.
فاصله کاشت
فاصله مناسب کاشت نهال انگور شانی بی دانه در اراضی بادگیر و زمینهای با شیب ملایم حدود 2*3 متر است و این فاصله برای زمینهای مسطح در حدود 3*3 متر میباشد. رعایت این فاصله علاوه بر زیبایی نهالستان شما، موجب نورگیری بهتر شاخ و برگهای نهال میشود؛ وجود این فاصله برای رسیدن مواد مغذی به ریشه در زیر خاک نیز امری مهم و حیاتی است.
شکل میوه
خوب است بدانید که انگورهای درخت شانی دارای حبههای گرد، درشت و قرمز هستند.
حداکثر ارتفاع درخت
باید دانست که این درخت بعد از رشد کامل به ارتفاع بین 1 تا 4 متر میرسد.
نیاز سرمایی
جوانههای انگور شانی به سرمای شدید زمستان حساس نیستند؛ ولی در آب و هوای ملایم زمستان و گرم تابستان بهتر به عمل میآیند. در کل گفته میشود که نهال های انگور شانی در دمای بین منفی ۱۵ تا مثبت ۴۰ درجه سانتیگراد با مشکل جدی مواجه نخواهند شد.
عمر اقتصادی
قابل توجه است که عمر اقتصادی این نهال انگور بیش از ۱۰۰ سال تخمین زده شده است.
ارتفاع از سطح دریا
نهال انگور شانی برای کاشت در ارتفاع ۱۲۶۵ متری از سطح دریا مناسب است. رعایت این موضوع به رشد نهال کمک میکند؛ همانطور که میدانید، شرایط آب و هوایی در ارتفاعات مختلف متفاوت است. از این رو رعایت ارتفاع مناسب برای کاشت نهال میوه، موضوعی مهم است.
مقاومت در برابر آفات
یکی از آفاتی که ممکن است دامنگیر نهالهای انگور شانی شود، آفت کرم خوشه خوار است که در اوایل بهار ایجاد میشود؛ این آفت روی جوانههای گل دهنده را توسط تاری میپوشاند. این کرم از برگها و شاخههای نهال انگور شانی تغذیه میکند و باعث خشک شدن درخت میگردد. البته خوب است بدانید که این کرمها با سموم خاصی نابود میشوند.
برای کنترل آفت بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
برای نهالها داربست تهیه کنید.
هر ساله علف های هرز و برگ های خشک را هرس کنید.
یک بار در مرحله غنچه، بار بعدی زمان غوره و بار آخر در زمان رسیدن میوه، سمپاشی انجام دهید.
حداکثر عملکرد میوه در هکتار
به طور متوسط هر درخت انگور شانی در هر هکتار ۴۰ تن محصول میدهد. البته این مقدار به شرایط محیطی نهال انگور شانی و همچنین میزان مراقبت اصولی از نهال نیز بستگی دارد.
شروع محصول دهی
محصول دهی این درخت بستگی به شرایط محیطی دارد؛ در یک شرایط ایدهآل، این درخت در اواسط مرداد محصول میدهد.
قدرت رشد درخت انگور شانی
میزان رشد این نهال به عواملی همچون آب و هوا، خاک، نوع نگهداری، کوددهی و غیره بستگی دارد؛ اما در مجموع این نهال قدرت رشد مطلوبی دارد.
رقم گرده افشانی
عملیات گرده افشانی با دو روش کلیستوگامی و شازموگامی انجام میشود:
کلیستوگامی: برای گیاهانی است که عمل گرده افشانی را قبل از باز شدن کامل گل توسط خود انجام میدهند.
شازموگامی: برای گیاهانی است که عمل گرده افشانی را پس از باز شدن گل و توسط عوامل دیگر مانند حشرات و یا باد انجام میدهند.
به صورت کلی انگورها خود بارور میباشند؛ با این وجود تاکها در زمان گرده افشانی نیازمند هوای خشک هستند.
مدت آبیاری نهال انگور شانی
آبیاری نهال انگور شانی به عواملی مانند عمق ریشه، آب و هوای منطقه و نوع خاک و آب بستگی دارد. توجه داشته باشید که نهال انگور نباید دچار بی آبی شود، زیرا بی آبی باعث خشک شدن و ترک افتادن بر روی محصول میگردد. خوب است بدانید که در زمان تابستان باید فواصل آبیاری کم باشد و زمانی که درخت انگور هنوز جوان است و ریشههای سستی دارد، بهتر است آبیاری بیشتری انجام شود.
در زمان گرم شدن هوا سه روز در هفته و در زمان بارندگی هر دو هفته یکبار آبیاری نیاز است. فراموش نکنید که میزان نفوذ پذیری خاک در میزان آبیاری تاثیر دارد، به این صورت که اگر نفوذ پذیری خاک زیاد باشد، به آبیاری کمتری نیاز است.
قیمت نهال انگور شانی
برای خرید انگور شانی به کیفیت محصول و قیمت آن دقت کنید؛ اگر محصولی این دو ویژگی را دارد، میتواند یک خرید رضایت بخش برای شما باشد. امروزه خرید اینترنتی نیز بسیار رایج است؛ میتوانید با خرید اینترنتی انگور شانی در وقت خود صرفه جویی کنید. نهالستان غرب نهال به مدیریت مهندس رضا داداشی، میتواند یک انتخاب خوب برای خرید شما باشد. این نهالستان هم به صورت حضوری و هم به صورت اینترنتی به فروش انواع نهال میوه میپردازد.
شما میتوانید نهال انگور شانی باکیفیت را از نهالستان غرب نهال با قیمتی مناسب خریداری کنید. برای مشاورهی رایگان و کسب اطلاعات بیشتر و همچنین استعلام قیمت نهال انگور شانی با روابط عمومی مجموعه نهالستان غرب نهال تماس بگیرید.