پیش فروش نهال در غرب نهال آغاز شد
  • فارسی
    فارسی
  • فارسی
    فارسی
  • english
    English
  • العربیة
    العربیة

جستجو در سایت

بهترین ارقام نهال هلو

بهترین ارقام نهال هلو

  • نویسنده مقاله:غرب نهال
  • تاریخ انتشار:1402-10-15
  • زمان مطالعه:9 دقیقه
  • بازدید مطلب:

ارقام نهال هلو:

هلو میوه ای است که در مناطق گرمسیری یافت می شود. این میوه خوشمزه را می‌توان به‌صورت خام، همراه با صبحانه یا فرآوری شده در دسر، مربا، پای، مارمالاد، آب‌میوه و بسیاری از شیرینی‌های دیگر استفاده کرد. این میوه سرشار از ویتامین A است. منشا این میوه از چین است و از آن زمان به سایر نقاط جهان گسترش یافته است. این میوه در وسط پالپ سفید خامه ای آن سوراخ دارد و لایه میانی آن پوسته است که به راحتی می توانند آن را از تفاله آن جدا کنند. و در برخی ارقام گوشت به هسته چسبیده است. پوست هلو رسیده شکننده و کرکی است.

میوه هلو از نظر ظاهر، طعم، بافت پالپ و نحوه اتصال پالپ و دانه ها متفاوت هستند. با این حال، برای انتخاب بهترین شکل نهال هلو، کاربرد مورد نظر آن را در نظر داشته باشید. به عنوان مثال، هلوهایی با بافت سفت تر برای پخت و پز و هلوهایی که ظاهر زیباتری دارند برای سرو مناسب ترند.

ارتفاع درخت هلو خیلی زیاد نیست و به 5.5 متر می رسد. در باغ معمولاً با هرس ارتفاع 3-4 متر حفظ می شود.برگ های این درخت سبز براق و تیز است. گل های این درخت به صورت تکی یا در گروه های دو یا سه تایی رشد می کنند و به رنگ صورتی یا سفید هستند. بدون شک بهترین درختان هلو مقاوم ترین درختان در برابر بیماری ها هستند.

نهال هلو نسبت به سایر میوه ها عمر کوتاهی دارد. در برخی مناطق، درختان پس از 8 تا 10 سال دوباره کاشته می شوند. در مناطق دیگر، بر اساس مقاومت درخت در برابر آفات و آب و هوا، ممکن است 20 تا 25 سال طول بکشد.

درختان هلو خیلی سرما را تحمل نمی کنند و در محیط های بین 23- تا 26- درجه سانتیگراد نمی توانند زنده بمانند. از سوی دیگر، رشد در مناطقی با زمستان های معتدل رشد آن ها ضعیف است. اکثر ارقام نهال هلو در طول دوره خواب سالانه خود به سرمای زمستانی نیاز دارند.

هزاران هلو در سراسر جهان تولید می شود. گوشت زرد و گوشت سفید با توجه به ذائقه مردم در نقاط مختلف دنیا مصرف می شود. بهترین ارقام نهال هلو در ایران کاشت و مصرف می شود. از بهترین ارقام هلو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

هلو زعفرانی / هلو سرخابی / هلو انجیری / هلو کاردی / هلو هسته جدا / هلو آلبرتا / هلو پلنگی

در ایران هلو عمدتاً به عنوان غذای خام و به عنوان مکمل غذایی استفاده می شود، بنابراین میوه ای با بافت و ظاهر زیباتر ممکن است انتخاب بهتری باشد.

1- هلو زعفرانی:

همانطور که از نام آن پیداست، این میوه دارای گوشت زرد رنگ زعفرانی است. سایز میوه آن بزرگ است که پوست و هسته آن به راحتی از پالپ جدا می شود. هلو زعفرانی یکی از محبوب ترین انواع هلو است و می توان آن را به صورت خام یا پخته مصرف کرد. این نوع هلو بسیار محبوب است و می توان گفت گران ترین رقم هلو است.

هلو زعفرانی یکی از بهترین گونه های نهال هلو و یکی از محبوب ترین انواع هلو در بین باغداران است. این گیاه بلند است و به سرعت شکوفا می شود. این درخت در اواخر فروردین شکوفا می شود و میوه آن در اواخر خرداد و تیر قابل برداشت است. عمر این درخت حدود 10 سال است و از سال دوم میوه می دهد. زمان مناسب برای آبیاری این درخت 10 لیتر در هفته است.

2- هلو سرخابی:

این هلو هم یکی از بهترین هلوها با پوست کلفت و سرخابی یا صورتی تیره و تقریبا گرد است. گوشت این میوه نیز قرمز رنگ است.

درختان هلو سرخابی بسیار پربار هستند و در سال دوم میوه می دهند. میوه را می توان در اواسط تابستان برداشت کرد و به 400-1000 ساعت استراحت در دمای کمتر از 7 درجه سانتی گراد نیاز دارد.این درخت تا 7 سال در اوج باردهی است و سپس به تدریج کاهش می یابد. این درخت بسیار مقاوم در برابر حرارت است و می تواند در فصل تابستان دوام بیاورد.

بهترین ارقام نهال هلو

3- هلو انجیری:

این هلو در مقایسه با ارقام دیگر هلو ظاهری کاملا متفاوت دارد. شکل هلو انجیری بشقابی است و رنگ آن ترکیبی از زرد، نارنجی و سرخابی است. هلو انجیری پوست تیره تری دارد و نسبت به سایر انواع هلو شیرین تر است.

میوه های هلو انجیری از اواخر بهار تا اواخر تابستان قابل برداشت هستند. این نوع هلو برای رشد به آب بیشتری نیاز دارد و در ماه های گرم هفته ای دو بار آن را آبیاری کنید. درختان این رقم در هوای سرد پربارتر خواهند بود. درختان هلو انجیری شاخه ها و برگ های قوی دارند و حداقل سالی یک بار باید هرس شوند.

4- هلو کاردی:

این هلو یکی از ارقام محبوب هلو در ایران است و در غذاها، آب میوه ها، مرباها و کنسروها کاربرد فراوانی دارد. میوه های آن یکنواخت و نرم، قرمز رنگ و دارای طعم مطلوبی است. هلو معمولاً در مناطق معتدل جنوب آسیا رشد می کند و در اواخر خرداد ماه یا اوایل تیر ماه قابل برداشت است.

این هلو میوه های کمتری دارد و نسبت به انواع دیگر در برابر سرما و گرمای شدید مقاومت کمتری دارد.این نهال برای رشد به 25 تا 30 لیتر آب در روز نیاز دارد. این درخت بین 3 تا 4 متر ارتفاع دارد و به طور گسترده رشد می کند. نیاز سرمایی درختان هلو کاردی در زمان خواب تقریباً به 1000 تا 1600 می باشد.

5- هلو هسته جدا:

ویژگی بسیار خاص این هلو این است که هسته آن به راحتی از تفاله آن جدا می شود. با توجه به این ویژگی و بافت سفت تر تفاله، این نوع هلو برای استفاده در آب نبات و کنسرو در نظر گرفته می شود.

6- هلو آلبرتا:

خاستگاه نهال هلو آلبرتا آمریکا است. از نظر تئوری شبیه هلو زعفرانی است اما تفاوت هایی دارد. این هلو به رنگ قرمز و نارنجی است و طعم شیرینی دارد. بافت پالپ نیز بسیار نرم است.

نهال هلو آلبرتا نسبت به سایر گونه ها مقاوم تر هستند. البته درخت در مناطق معتدل رشد بهتری دارد این رقم کمی دیرتر از سایر واریته ها می رسد و در مرداد ماه قابل برداشت است. درخت هلو آلبرتا نیاز به دوبار آبیاری در هفته دارد.

بهترین ارقام نهال هلو

7- نهال هلو پلنگی:

هلو پلنگی گونه ای از هلو انجیری است که به دلیل ظاهر خالدار آن به این نام خوانده می شود. این هلو زرد با لکه های نارنجی یا قهوه ای است.منشا این نهال هلو چین است. این هلو طعم شیرین و گوشت سفید دارد.

این درخت تحمل سرما ضعیفی دارد و نمی تواند در محیط های خشک رشد کند. این گیاه به 10 لیتر آب در هفته نیاز دارد. ارتفاع کل درخت تقریباً 4 تا 7 متر است و در اواخر تابستان برداشت می شود. نهال های هلو پلنگی از سال دوم کاشت خود شروع به باردهی می کنند.