زمان مناسب قلمه زدن درخت انگور
- نویسنده مقاله:غرب نهال
- تاریخ انتشار:1402-10-14
- زمان مطالعه:8 دقیقه
- بازدید مطلب:
زمان مناسب قلمه زدن درخت انگور:
درخت انگور به دلیل دارا بودن میوه آبدار، مطبوع و متمایز و همچنین محصولاتی مانند شیره انگور، سرکه، دوشاب، انگور و غیره و درختان تجاری با مزایای فراوان، سهم زیادی در بازار دارد که می توان از آنها برای ساخت باغ استفاده کرد و کسب درآمد کنید.بذر انگور پس از چیدن و بذرپاشی نیاز به اقدامات اصولی برای نگهداری دارد.
در فرآیند قلمه زدن از درخت انگور علاوه بر کیفیت نهال پایه قلمه و همچنین داشتن تجربه و مهارت بالا، دانستن و رعایت زمان و دوره بهینه برش می تواند منجر به کیفیت بالا و نهال های پرمحصول شود. بنابراین بهترین زمان برای قلمه زدن انگور پاییز و اوایل زمستان است. زیرا در این دو دوره درخت استراحت می کند و به خواب می رود و میزان شیره در آن کم می شود.
بنابراین می توان قلمه را به راحتی انجام داد، قلمه را می توان به دو صورت ذخیره کرد و پس از ریشه به بستر بزرگ منتقل کرد.
قلمه های انتخاب شده باید از نهال پایه مادری باشند که در بالاترین سطح سلامت و عاری از بیماری ها و آفات بوده و دارای قدرت و تغذیه کامل در طول فصل رشد و میوه باشند.
تکنیک های مهم قلمه زنی در درخت انگور:
• قلمه های انتخاب شده از ناحیه نزدیک به ریشه درخت انگور شانس ریشه زایی بالایی دارند.
• برای افزایش رشد ریشه توصیه می شود از هورمون اکسین استفاده شود، بنابراین هورمون های جیبرلینی و سیتوکینین کمتر موثر هستند.
• یکی از تکنیک هایی که در قلمه زدن انگور باید رعایت شود این است که انتهای قلمه را از زیر گره بریده و قسمت بالایی را حدود 2 سانتی متر بالاتر از آخرین گره قرار دهیم.
• قطر قلمه 8 تا 12 میلی متر و طول آن 20 تا 35 سانتی متر باشد.
• قلمه زدن در فصل رشد و همچنین در فصل گرما درصد موفقیت کمی دارد، بنابراین قلمه زدن در این دو فصل توصیه نمی شود، زیرا حرکت و رشد گیاهان و همچنین تاریکی درختان، فتوسنتز و تنفس گیاهان زیاد است و مقدار آب از بین رفته بیشتر می شود. در تابستان به دلیل دمای بالا و افزایش بخار آب، شاخه ها رطوبت زیادی ندارند، بنابراین نمی توان انتظار نتیجه خوبی از قلمه داشت.
آب و هوای مناسب برای کاشت انگور:
انگور بیشتر با مناطق گرم و معتدل سازگار است و انگورهای اول اگر در دامنه های جنوبی کاشته شوند، بهترین بهره وری را در آب و هوای گرم تابستان دارند و علاوه بر میوه به طور مشخص، برگ های سبز درخت انگور دارای خواص دارویی و تغذیه ای هستند. درخت انگور همچنین در برابر سرمای شدید زمستان مقاوم است و می تواند زندگی و رشد جوانه و شروع گل را در دمای بالای 10 درجه سانتیگراد حفظ کند.
دستورات مهم برای برداشت قلمه:
• رعایت دستورات مهم در حین قلمه باعث موفقیت این کار و تضمین کیفیت و سلامت قلمه می شود. هنگام برش قلمه ها دقت کنید که 3-4 جوانه داشته باشند.
• اگر شاخه ها و برگ ها ریزش نکردند، می توانید در حین قلمه زدن آن ها را جدا کنید.
• هنگام قلمه گیری، آنها را بر اساس تنوع دسته بندی کنید و قطعات مختلف را در آب قرار دهید.
• می توانید آن ها را با خیساندن در سولفات آهن ضدعفونی کنید.
• پس از خشک شدن در کیسه پلاستیکی در یخچال یا انبار با دمای 5 درجه سانتیگراد قابل نگهداری است.
• مراقب رطوبت بالا در محل نگهداری باشید زیرا رطوبت زیاد باعث پوسیدگی قلمه ها می شود.
ابزار مورد نیاز برای قلمه زدن:
• متر
• پودر هورمون ریشه زایی
• چاقوی تیز
• ظرف یا گلدان بلند
• پیت ماس
• قیچی باغبانی
• ماسه درشت
روش قلمه زدن انگور در آب:
• برای ریشه دار کردن قلمه انگور با آب باید با چاقوی تیز سایر جوانه ها را جدا کنید، به جز دو جوانه بالای هر قسمت قلمه، زیرا باقی ماندن این جوانه ها روی قلمه بعد از کاشت باعث رشد شاخه های زیر زمینی می شود.
• برای تشویق رشد سریعتر ریشه، نوک هر ساقه را می توان به مدت چند ثانیه در پودر هورمون ریشه زایی فرو برد.
• با قرار دادن قلمه ها در لیوان و بطری بلند و افزودن آب سرد، انتهای هر قلمه باید کاملاً در آب غوطه ور شود.
• سپس این قلمه ها را باید تا 6 هفته تا دو و نیم سانتی متر طول ریشه ها در آب نگه داشت ولی برای کثیف نشدن آب لیوان مرتبا تعویض شود.
• پس از رشد 2.5 تا 3 سانتی متری ریشه، می توان آنها را از آب خارج کرد و در ظرفی با خاک سبک متشکل از سه قسمت ماسه ریز و یک قسمت پیت ماس کاشت. تا زمانی که قلمه ها رشد کرده و هوا معتدل شود و ریشه بدهند تا امکان انتقال به زمین اصلی فراهم شود.
سخن پایانی:
بهترین زمان برای قلمه گیری درخت انگور اواخر پاییز تا اوایل زمستان است زیرا در این مدت رشد درخت متوقف می شود و حرکت و شیره گیاه کاهش می یابد. برای به دست آوردن قلمه های مورد نظر، استفاده از پایه مادری بسیار مهم است.