آخرین مقالات
خرید نهال در بروجرد (لرستان) خرید نهال در اهواز خرید نهال در عجب شیر خرید نهال در مراغه خرید نهال در آذرشهر خرید نهال در اهر خرید نهال در قزوین خرید نهال در زنجان خرید نهال در اسلامشهر خرید نهال در بیرجند خرید نهال در مشهد خرید نهال از جهاد کشاورزی کرج خرید نهال در تهران خرید نهال در بروجن (استان چهارمحال بختیاری) خرید نهال در گیلان (رشت) خرید نهال در میاندوآب خرید نهال از ارومیه خرید نهال در اصفهان | معرفی بزرگترین نهالستان اصفهان خرید نهال در فریدون کنار; نهالستان فریدون کنار خرید انواع نهال در تبریز

لطفا شکیبا باشید

دلایل عدم باردهی درخت گیلاس

بازدید : 533

تاریخ انتشار : 1403/09/14

دلایل عدم باردهی درخت گیلاس

دلایل عدم باردهی درخت گیلاس:

علت میوه ندادن درخت گیلاس مشکلی است که بسیاری از باغداران با آن درگیر هستند. در برخی موارد ممکن است درخت به دلیل سن کم میوه ندهد. دوره باردهی معمولی درختان گیلاس بسته به تنوع و شرایط 3 تا 5 سال می باشد.

دلیل دیگر عدم باردهی میوه گیلاس به دلیل افزایش سن است. پس از 15 سال، درخت بازده کمتری دارد و میوه های کمتری روی شاخه ها وجود دارد.

بسیاری از باغبان ها گیلاس را به ترتیب خاصی می کارند، اما فراموش می کنند که بیشتر گونه های این درخت خود ثمر نیستند. اگر دانه ای بدون گرده افشان ها نتواند میوه بدهد، حتی در بهترین شرایط هم نمی توان آن را مجبور به میوه دادن کرد.

گیلاس تنها در صورت بارور بودن می تواند میوه دهد، بنابراین توصیه می شود 2-3 رقم مختلف با زمان گلدهی یکسان در کنار یکدیگر کاشته شود. در این صورت آنها می توانند یکدیگر را گرده افشانی کنند.

دلیل میوه ندادن درخت گیلاس:

درختان گیلاس از گذشته تا به امروز به عنوان درختان پرمحصول شناخته می شوند. گیلاس به دلیل مقاومت خوب در برابر سرما، قابلیت زادآوری پس از هرس و یخ زدن، بازدهی خوب و بالا، طعم عالی و وزن میوه، مورد علاقه باغداران است.

با این حال درختان گیلاس گاهی با مشکل عدم باردهی مواجه می شوند. چرا این اتفاق می افتد و چگونه با آن مقابله کنیم؟

دلایل احتمالی میوه ندادن درخت گیلاس عبارتند از:

1. کاشت نامناسب گیلاس

2. عدم گرده افشانی

3. بیماری گیلاس

4. شرایط آب و هوایی نامناسب

5. بدون مواد مغذی

6. ضخامت تاج گیلاس

1. کاشت نامناسب گیلاس:

بیشتر اوقات دلیل میوه ندادن درخت به دلیل کاشت نادرست گیلاس است. هنگام کاشت، باغبان نباید ریشه گیاه را در خاک دفن کنند. این نه تنها رشد گیاه را کند می کند، بلکه باعث گرم شدن ریشه ها نیز می شود.

هنگام کاشت نهال گیلاس باید مطمئن شوید که پس از ته نشین شدن خاک، گردن ریشه روی سطح خاک باشد و 2-3 سانتی متر از سطح خاک بالاتر باشد.

اگر علت عدم باردهی درخت گیلاس، کاشت نادرست باشد، باید خاک را تا گردن ریشه حفر کنید، در این صورت درخت می تواند سال بعد یا در یک فصل بعد میوه دهد.

دلایل عدم باردهی درخت گیلاس

 

2. عدم گرده افشانی:

بیشتر انواع گیلاس نیاز به گرده افشانی دارند، بنابراین می توانید از آلبالو به عنوان گرده افشان استفاده کنید.

اگر شکوفه های گیلاس شکوفا می شوند اما میوه نمی دهند و این اتفاق به طور مکرر برای چندین فصل رخ می دهد، باید یک یا دو نوع گرده افشانی را در باغ بکارید. درختان برای گرده افشانی نیازی به قرار دادن درختان نزدیک به هم ندارند، 3-10 متر فاصله کافی است.

اگر امکان کاشت درخت گیلاس برای گرده افشانی وجود ندارد، می توانید 1-2 قلمه گرفته شده از گونه های دیگر را با زمان گلدهی یکسان به تاج گیلاس پیوند بزنید. پیوند باید در بهار انجام شود. در این حالت، گیلاس پس از رشد شاخه ها از قلمه های پیوند شده در تاج شروع به میوه دهی کامل می کند.

3. بیماری گیلاس:

یکی دیگر از دلایل میوه ندادن درختان گیلاس بیماری گیلاس است. با علائم مختلفی که به وضوح با چشم قابل مشاهده است، می توانید تشخیص دهید که درخت چه زمانی بیمار است. وقتی گیاهی آلوده می شود، کمبود میوه یا عدم میوه روی درخت مشاهده می شود.

4. شرایط آب و هوای نامناسب:

شرایط نامساعد آب و هوایی در طول شکوفه‌های گیلاس می‌تواند رشد لوله‌های گرده را مختل کند و باغداران را قادر به برداشت محصول خود نکنند.اگر رطوبت افزایش یابد یا برعکس، خشکی رخ دهد، باید سعی کنید گیاه را تحریک کنید. این کار را می توان با استفاده از محلول اسید بوریک انجام داد. اما اگر رطوبت کافی وجود ندارد، باید زیر هر درخت گیلاس یک سطل آب بریزید.

5. فاقد مواد مغذی:

در خاک فقیر، شکوفه های گیلاس ممکن است شکوفا شوند، اما میوه ندهند، یا ممکن است خیلی کم رشد کنند و گل و میوه تولید نکنند. همچنین اگر رطوبت بیش از حد در خاک وجود داشته باشد، ممکن است میوه تشکیل نشود.

یکی دیگر از دلایل میوه ندادن درخت گیلاس افزایش اسیدیته است. در چنین خاک هایی، گیاهان ممکن است نتوانند مواد مغذی را جذب کنند. افزودن آرد دولومیت یا آهک می تواند اسیدیته خاک را کاهش دهد. اگر آب زیرزمینی بالا باشد، ممکن است ریشه ها پوسیده شوند و گیاه میوه ندهد.

دلایل عدم باردهی درخت گیلاس

 

6. ضخامت تاج گیلاس:

ضخیم شدن تاج درختان گیلاس اغلب مشاهده نمی شود، اما در برخی موارد ممکن است رخ دهد. برای جلوگیری از این امر، در اوایل بهار لازم است هرس بهداشتی انجام شود، تمام شاخه های خشک، شکسته، بیمار، یخ زده و شاخه هایی که در اعماق تاج رشد می کنند، حذف شوند. هرس نه تنها تاج را روشن می کند، بلکه گیاه را تحریک می کند تا شاخه های جوان جدیدی تشکیل دهد که گل ها و میوه ها روی آنها ظاهر می شوند.

سخن پایانی:

ممکن است دلایل دیگری برای میوه ندادن درخت گیلاس وجود داشته باشد، اما با مراقبت اولیه و تحریک از طریق گرده افشانی، می توانید درختی پربار با میوه های زیاد پرورش دهید.

دیگر مطالب جدید

نهالستان غرب نهال

لطفا جهت مشاوره و ثبت سفارش بر روی شماره تلفن های زیر کلیک بفرمائید

مدیر فروش : خانم اسماعیلی

09023193209

مشاوره فروش : خانم عبدالهی

09352571768

مشاوره فروش : خانم خرامان

09352571762

مشاوره فروش : خانم نصرتی

09352571792

خانه

فروشگاه

مقالات

سفارش

تلگرام

اینستاگرام