پیش فروش نهال در غرب نهال آغاز شد
  • فارسی
    فارسی
  • فارسی
    فارسی
  • english
    English
  • العربیة
    العربیة

جستجو در سایت

کاشت نهال خرمالو

کاشت نهال خرمالو

  • نویسنده مقاله:غرب نهال
  • تاریخ انتشار:1402-11-18
  • زمان مطالعه:9 دقیقه
  • بازدید مطلب:

کاشت نهال خرمالو:

برای کاشت خرمالو، وقتی که نهال ها خواب هستند بهترین زمان است. بنابراین، نهال های خرمالو باید در فصل زمستان کاشته شوند. اما هنگام کاشت باید توجه داشته باشید که مکان کاشت خیلی سرد نباشد. در غیر این صورت، نهال ها به زودی یخ زده و آسیب می بینند. معمولاً برای جلوگیری از یخ زدگی نهال ها را در نرده هایی که از سایر نهال ها جدا می شود می کارند تا از گرما و سرما در امان بمانند.

برای کاهش خطر سرمازدگی، بهتر است نهال خرمالو را در پایان اسفندماه کاشت. علاوه بر این، خرمالو به نور خورشید کافی برای تولید میوه های بزرگتر و شیرین تر نیاز دارد. بنابراین مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری شرایط آب و هوایی مساعدی برای رشد نهال دارند. خرمالو در مناطق کوهستانی رشد خوبی ندارد.

نحوه کاشت نهال خرمالو:

نحوه پرورش درخت خرمالو یکی از سوالات رایج کشاورزان و باغداران است. دو روش متداول برای کاشت نهال خرمالو وجود دارد که در زیر توضیح می دهیم:

1. کاشت نهال خرمالو:

نهال خرمالو باید در خاک های سبک و نیمه سنگین با حاصلخیزی لازم برای کاشت نهال کاشته شود. خاک چسبنده برای ریشه این گیاه مناسب نیست. هنگام کاشت خرمالو، باید یک گودال عمیق حفر کنید.این نهال ریشه های بزرگی دارد و می توان آن را به طور کامل در خاک دفن کرد.

به طور کلی، حفر چاله چهار برابر عرض ریشه و حدود نیمی از عمق توصیه می شود. سپس نهال را در آن قرار دهید و اطراف آن را با خاک پر کنید. در نهایت باید درخت را آبیاری کنید تا ریشه ها مرطوب بماند. همچنین می توانید برای کاهش تبخیر، منطقه کاشت را مالچ پاشی کنید.

2. کاشت هسته خرمالو:

از سوی دیگر، کاشت نهال خرمالو از دانه های میوه رشد می کنند. دانه های خرما را جدا کرده و کاملا بشویید. سپس هسته را در آب خیس کرده و در جای گرم قرار دهید. بذرها در شرایط کم نور بهتر جوانه می زنند. چند روز بعد، دانه های خرمالو جوانه می زنند. وقتی جوانه ها را دیدید، آن را به گلدان منتقل کنید و آن را آبیاری کنید و پس از محکم شدن نهال ها، آنها را به باغ انتقال دهید.

نکاتی مهم در کاشت درخت خرمالو:

کاشت نهال خرمالو

کاشت و رشد نهال خرمالو به چه نکاتی بستگی دارد؟

1. بهتر است کاشت درخت خرمالو را از نیمه دوم اسفند آغاز کنید و در مقابل سرمازدگی احتیاط کنید. اگر در بهار هوا خیلی سرد باشد، نهال های کاشته شده شما ممکن است آسیب ببینند.

2. خاک لومی ساده یا لومی شنی بهترین خاک برای رشد گیاهان نهال خرمالو در نظر گرفته می شود.

3. درختان خرمالو برای رشد به آفتاب کامل نیاز دارند. در غیر این صورت رشد نمی کند و محصول خوبی نخواهد داشت.

4. هنگام آبیاری نیازی به خیس کردن ریشه ها نیست، اما برای مرطوب نگه داشتن ریشه ها، آنها را به طور مرتب آبیاری کنید.

5. خرمالو در فصل رشد به آب زیادی نیاز دارد. با این حال، پس از استقرار و رشد، می توانید میزان آبیاری را به یک بار در هفته افزایش دهید.

6. پس از کاشت خرمالو، کود اضافی لازم نیست، اما استفاده از کود حیوانی باعث استحکام نهال و بازده بهتر می شود.

فاصله کاشت نهال خرمالو:

رعایت فاصله مناسب کاشت بسیار مهم است. اگر فاصله درختان خیلی نزدیک باشد، فضای کافی برای رشد شاخه ها وجود نخواهد داشت و هوا نمی تواند به درستی بین درختان جریان یابد. این مشکل می تواند بر شادابی چوب درخت تاثیر بگذارد.

هنگام کاشت خرمالو باید فاصله مناسب را نیز در نظر گرفت. برای رشد بهتر و برداشت آسان تر، درختان خرمالو باید به فاصله 5 تا 6 متر از هم کاشته شوند. فاصله های کوتاه تر از رشد مناسب جلوگیری می کند.

خاک مناسب برای کاشت نهال خرمالو:

همانطور که در بالا ذکر شد، خاک مناسب برای کاشت و پرورش خرمالو باید سبک و دارای PH حدود 6-7 باشد.خاک سبکتر به معنی نفوذپذیری بیشتر است. همچنین باید از باروری لازم برای کاشت و رشد نهال برخوردار باشد.

هر چه خاک مرطوب تر و خنک تر باشد، خرمالو بهتر رشد می کند. در مورد آبیاری درخت خرمالو می توان گفت که این درخت نیاز به آبیاری زیادی دارد. درختان خرمالو در آب و هوای گرم به خشکی حساس هستند، اما برای جلوگیری از خشک شدن باید به طور منظم آبیاری شوند.

نحوه مصرف کود پس از کاشت نهال خرمالو:

کشاورزان پس از کاشت درخت خرمالو به دنبال کود مناسب برای تقویت آن هستند. با این حال، خرمالو به کود خاصی نیاز ندارد و بدون کود می تواند به خوبی رشد کند. اما برای رشد و تغذیه بهتر این درخت می توان از کود گیاهی یا کود حیوانی پوسیده استفاده کرد.

برای نتیجه بهتر، توصیه می شود از اواخر زمستان تا اوایل بهار کوددهی شود. اگر کود گیاهی یا حیوانی در دسترس نیست، می توانید از کود N-P-K استفاده کنید.

روش های هرس درخت خرمالو:

سربرداری معمولاً 2 سال پس از پیوند نهال خرمالو نیاز است. پس از آن هر 2 تا 3 سال یکبار هرس کنید تا شاخه ها محکم بمانند. روش هرس درخت خرمالو به این صورت است که شاخه هایی که در سال گذشته میوه داده اند حذف نمی شود.هنگام هرس فقط شاخه های اضافی یا بدشکل را قطع کنید. این فرآیند باعث کاهش وزن درخت، افزایش باروری و تغییر شکل آن می شود.

کاشت نهال خرمالو

معرفی بهترین ارقام خرمالو:

انواع زیادی از نهال خرمالو در بازار وجود دارد، اما به طور کلی بهترین نهال های موجود در بازار سه نوع زیر هستند: اگر به دنبال کاشت با کیفیت نهال خرمالو هستید، توصیه می کنیم سه نهال زیر را انتخاب کنید:

1. نهال خرمالو سیبی:

این نهال یکی از ارقام پیوندی است که میوه آن شبیه سیب است. باردهی در سال دوم پس از کاشت آغاز می شود و کیفیت میوه خوب است. اما برای برداشت محصولات بیشتر، باید صبر کنید تا نهال ها 7-10 ساله شوند. اگرچه این محصول در برابر خشکی بسیار مقاوم است، اما برای نگهداری بیشتر محصول، آبیاری منظم توصیه می شود.

2. نهال خرمالو گوجه ای:

برای اینکه نهال خرمالو گوجه ای میوه خوبی تولید کند، باید در آب و هوای نیمه گرمسیری کشت شود. به طور کلی، نهال خرمالو گوجه ای مجاز به کاشت در مناطق غیر کوهستانی است. نهال ها تا 18 درجه سانتیگراد را تحمل می کنند، اما مستعد سرمای شدید هستند.

3. نهال خرمالو موزی:

خرمالو موزی به رنگ نارنجی کم رنگ است و ظاهری نازک تر و کشیده تر از انواع دیگر دارد.به همین دلیل به آن خرمای موزی می گویند. این نهال باید در مناطق نیمه گرمسیری کاشته شود. هوای سرد می تواند صدمات جدی برای این نهال ایجاد کند. خرمالو موزی تا 25 درجه سانتیگراد را تحمل می کند، اما اگر از این دما بیشتر شود، دچار آسیب می شود. دو سال پس از کاشت، درختان خرمالو موزی شروع به میوه دادن می کنند.