پیش فروش نهال در غرب نهال آغاز شد
  • فارسی
    فارسی
  • فارسی
    فارسی
  • english
    English
  • العربیة
    العربیة

جستجو در سایت

مزایا و معایب کود آبیاری

مزایا و معایب کود آبیاری

  • نویسنده مقاله:غرب نهال
  • تاریخ انتشار:1402-12-06
  • زمان مطالعه:6 دقیقه
  • بازدید مطلب:

کود آبیاری چیست؟

این روش یکی از رایج ترین روش های کود دهی است که تاثیر مثبتی دارد. اکنون در این مقاله با مزایا و معایب کود آبیاری برای کسب اطلاعات برای کشاورزان و باغداران آشنا شوید.

استفاده از کودهای مایع در سیستم های آبیاری کود آبیاری نامیده می شود. یکی از مزایای بارز آن انعطاف پذیری و کنترل بهتر مواد مغذی آن در مقایسه با مواد معمولی است. به طور کلی روش آبیاری قطره ای برای کود آبیاری در شرایطی مناسب است که هر بار که گیاه آبیاری می شود تغذیه نیز می شود و در هر بار آبیاری مواد غذایی دریافت می کند.

لازم به ذکر است تغذیه و نقش کودها در رشد گیاه را نمی توان نادیده گرفت، در واقع موفقیت گیاهان بستگی زیادی به تغذیه مناسب دارد و می توان گفت کودها یکی از موارد مهمی است که باید به آن توجه کرد.

در روش کوددهی سنتی، مقدار کود مصرفی زیادی از بین می رود یعنی ضایعات زیادی به وجود می آید که به همین دلیل کود با آبیاری جایگزین می شود. کود آبیاری اغلب در مناطق خشک و نیمه خشک استفاده می شود و یکی از روش های رایج است، این روش عمدتا برای تامین نیتروژن استفاده می شود، اما برای کود آبیاری از فسفر، پتاسیم، گوگرد، روی و آهن استفاده می شود.به طور کلی می توان گفت که کود آبیاری نقش مهمی در افزایش راندمان آبیاری و همچنین بهترین رشد گیاه خواهد داشت زیرا در چنین مواردی همه کودها به طور مساوی توزیع می شوند.

مزایای کود آبیاری:

کود آبیاری افزودن مواد شیمیایی به آب آبیاری است و انواع مختلفی از مواد شیمیایی در سیستم های آبیاری قطره ای و بارانی استفاده می شود و این روش یکی از موثرترین و کارآمدترین روش ها به شمار می رود.

لازم به ذکر است که هر روشی مزایا و معایب خود را دار. که در روش کود آبیاری بیشتر مزایای آن مورد بحث خواهد شد.

1.کود آبیاری نسبت به روش سنتی قدیمی، انعطاف پذیری بیشتر و کنترل غذایی بهتری را دارد.

2.مواد غذایی موجود در خاک با کود آبیاری در معرض باران، کمتر شسته می شوند، مواد غذایی در خاک ذخیره می شوند و گیاهان در هر بار آبیاری آنها را تغذیه و تا آبیاری بعدی دریافت می کنند.

3.این روش در کاهش مقدار کود مصرفی موثر است زیرا کود به صورت محلول در آب تزریق می شود.

مزایا و معایب کود آبیاری

4.از میزان آب مصرفی در این روش نیز کاسته می شود و این امر در جلوگیری از هدر رفت آب موثر است.

5.به طور کلی کود آبیاری مقرون به صرفه است زیرا در کاهش هزینه نیروی کار به طور زیادی موثر است.

6.با سمپاشی کودها و سمپاشی مداوم، محیط زیست بیشتر در معرض آلودگی قرار می گیرد و کشاورزان یا باغداران به دنبال راه هایی برای کاهش آسیب به محیط زیست است که در این راستا استفاده از کود آبیاری، در کاهش آلودگی محیط زیست موثر است.

7.به این ترتیب گیاهان همیشه می توانند مواد مغذی دریافت کنند و تغذیه منظم و اصولی برای رشد گیاه موثر است.

8.هر دو عامل آبیاری و کوددهی به طور همزمان انجام می شود، در چنین شرایطی کشاورزان به راحتی می توانند توزیع کود و آب را کنترل کنند.

معایب استفاده از کود آبیاری به شرح زیر است:

1.کودهای مایع در برخی موارد باعث سوختگی برگ و ریشه می شوند.

2.در برخی موارد گرانتر است زیرا سیستم آبیاری باید به روز شود تا بتوان از کود آبیاری استفاده کرد.

3.لازم به ذکر است که همه کودهای مایع را نمی توان استفاده کرد زیرا به گیاهان آسیب می رساند، کودهایی مانند سولفات آمونیوم قابل استفاده است.

مزایا و معایب کود آبیاری

نتیجه گیری:

در زمان کود آبیاری باید چند نکات مهم را در نظر بگیرید زیرا این روش بر افزایش راندمان آبیاری و رشد گیاه تاثیر خواهد گذاشت.ابتدا باید توجه داشت که کود برای تزریق مناسب است و در صورت نیاز به مخلوط کردن چند نوع کود با هم باید با نظر کارشناس کشاورزی انجام شود. لازم به ذکر است اختلاط چند نوع کود باعث کاهش تجزیه کودها می شود، توجه داشته باشید که در استفاده از کودها نباید از حد مجاز تجاوز کرد زیرا استفاده بی رویه از کود باعث سوختن و خشک شدن برگ های گیاه می شود.