پیش فروش نهال در غرب نهال آغاز شد
  • فارسی
    فارسی
  • فارسی
    فارسی
  • english
    English
  • العربیة
    العربیة

جستجو در سایت

مراحل کاشت نهال گیلاس

مراحل کاشت نهال گیلاس

  • نویسنده مقاله:غرب نهال
  • تاریخ انتشار:1402-12-12
  • زمان مطالعه:7 دقیقه
  • بازدید مطلب:

مراحل کاشت نهال گیلاس:

نهال های گیلاس می توانند در کشورهایی با آب و هوای نسبتا معتدل مانند ترکیه، آمریکا و ایران رشد کنند. نهال گیلاس یکی از گونه های بلند قامت است که ارتفاع آن گاهی به بیش از 6 متر می رسد. میوه این نهال کروی، کوچک اما گوشتی و آبدار است. البته به خاطر داشته باشید که بیش از 55 درصد از حجم گیلاس هسته آن است. درخت گیلاس دارای تنه قهوه ای روشن، شاخه های ضخیم و برگ های پهن و سبز روشن است.

1.حفر گودال:

اولین قدم این است که یک گودال برای کاشت نهال گیلاس خود در باغ یا زمین خود حفر کنید. البته حفر گودال فقط به معنای حفر در زمین نیست. برای این کار ابتدا باید محل دقیق حفر گودال را مشخص کنید. لازم به ذکر است که عمق گودال مناسب برای نهال گیلاس حداقل 60 تا 85 سانتی متر و فاصله گودال حداقل 4 متر می باشد. در نظر داشته باشید که اگر فاصله بین گودال ها کمتر از حد مجاز باشد، ممکن است ریشه نهال ها در حین رشد به یکدیگر گره بخورند و بشکنند و آسیب ببینند.

2.گذاشتن نهال در حفره:

مرحله دوم حفر چاله و قرار دادن نهال های خریداری شده در آن است. البته در این مرحله نباید عجله داشته باشید زیرا اگر ریشه نهال ها آسیب ببیند ممکن است تمام تلاش شما بیهوده باشد.بنابراین هنگام کاشت نهال گیلاس باید نهایت دقت را داشت تا از شکستن ریشه ها و شاخه های شکننده و آسیب پذیر آنها جلوگیری شود. پس از آن باید گودال را با خاک زهکشی شده و آماده شده مرغوب و مقدار کمی کود ازت پر کنید. استفاده از کود ازت می تواند مقاومت به تنش و سرعت رشد نهال ها را بهبود بخشد.

3.بستن تنه نهال به سطح ایستاده:

پس از کاشت نهال گیلاس توصیه می شود تنه آن را به یک سطح ایستاده ببندید. این منجر به شکل گیری اساسی و دقیق بدن آن می شود. بعلاوه، بستن تنه نهال گیلاس به یک سطح عمودی، مانند میله یا چوب، می تواند مقاومت آن را در برابر باد و طوفان های شدید و حتی شکستگی افزایش دهد.

4.آبیاری پس از کاشت:

یکی از مهم ترین مواردی که پس از انجام مراحل کاشت نهال گیلاس باید به آن توجه زیادی کرد، آبیاری است. آبیاری پس از کاشت یک گزینه عالی برای افزایش سرعت رشد نهال شماست. به گفته کارشناسان، هر چه ریشه نهال های گیلاس مرطوب تر باشد، سریعتر رشد می کنند. البته فراموش نکنید که نهال گیلاس پس از کاشت به آب بسیار کمی نیاز دارد. لازم به ذکر است که آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی ریشه نهال می شود.

نکته دیگری که در آبیاری به موقع کاشت نهال گیلاس باید به آن توجه زیادی کرد. بر خلاف بسیاری از نهال های درخت میوه، نهال های گیلاس به آب نسبتا کمی نیاز دارند. اما به یاد داشته باشید، نیاز به آبیاری بستگی به شرایط محیطی دارد. در تابستان گرم نهال گیلاس هر 10 تا 15 روز یکبار آبیاری شود. شایان ذکر است که در فصل زمستان باید نهال های گیلاس خود را هر 20 تا 25 روز یکبار آبیاری کنید. البته اگر متوجه شدید که خاک اطراف بستر بذر خشک است، باید سریعا اقدامات لازم را برای آبیاری آن انجام دهید. توجه به این نکته ضروری است که آبیاری بیش از حد باعث کاهش عمر نهال می شود.

مراحل کاشت نهال گیلاس

اقدامات قبل از کاشت نهال گیلاس:

قبل از خرید نهال گیلاس و کاشت آن، باید چند مرحله را طی کنید. به یاد داشته باشید که می توانید نهال های گیلاس را با رعایت اصولی به بهترین شکل ممکن پرورش دهید و در کمترین زمان ممکن شاهد رشد و عملکرد بهینه آن باشید. البته بهتر است قبل از هر کاری با افراد متخصص و با تجربه در این زمینه مشورت کنید.

1.بررسی شرایط آب و هوایی و انتخاب زمان مناسب:

یکی از مهم ترین اقداماتی که باید قبل از خرید نهال گیلاس و کاشت آن انجام دهید، بررسی شرایط آب و هوایی و انتخاب زمان مناسب است.بیشتر نهال های گیلاس در مناطق معتدل که زمستان های آن خیلی سرد نیست، با رطوبت کافی و بارندگی متوسط رشد می کنند. لازم به ذکر است که ارتفاع این نهال بارده شده باید حداقل 400 متر و حداکثر 1800 متر باشد. نهال های گیلاس برای رشد و باردهی مطلوب به نور خورشید نیاز مبرم دارند. بنابراین، شما باید آن را در معرض نور خورشید قرار دهید. به یاد داشته باشید، بهترین زمان برای کاشت نهال گیلاس اوایل بهار (اوایل مهر تا اواسط آبان) است.

2.آماده سازی محیط باغ:

از دیگر اقدامات قبل از خرید و کاشت نهال گیلاس می توان به آماده سازی محیط باغ اشاره کرد. برای پرورش این نهال به باغی به مساحت حداقل 1 هکتار نیاز دارید. در مرحله بعد، شما باید هر گونه آلودگی را از اطراف باغ خود حذف کنید و مقداری خاک با کیفیت خوب برای رشد این نهال ها فراهم کنید. بهتر است قبل از کاشت نهال گیلاس سیستم آبیاری قطره ای را در باغ خود نصب کنید تا بتوانید پس از کاشت نهال خود را به طور بهینه آبیاری کنید.

هرس درخت گیلاس:

هرس پایه نقش مهمی در سرعت رشد، عمر اقتصادی، عملکرد و مقاومت به تنش نهال گیلاس دارد. با استفاده از این تکنیک می توانید در کمترین زمان ممکن شاهد نتایج بی نظیر این نهال باشید. شاخ و برگ های اضافی و پوسیده اطراف تنه مانع از رسیدن نور خورشید به قسمت های جدید می شود و رشد نهال ها را کند می کند. بنابراین در ابتدای هر فصل باید از روش های هرس دو یا سه گانه استفاده کرد و نهال های گیلاس را با وسایل مخصوصی مانند اره دندانه ریز، تبر و داس هرس کرد.

مراحل کاشت نهال گیلاس

بهترین ارقام گیلاس در ایران:

از ویژگی های بهترین ارقام گیلاس ایرانی می توان به سازگاری با اقلیم های مختلف، باردهی خوب و مقاومت بالا در برابر بیماری های دیگر اشاره کرد. از بهترین ارقام گیلاس کشت شده در ایران می توان به گیلاس سیاه تک دانه، گیلاس خوشه ای، گیلاس صورتی و گیلاس زرد اشاره کرد.