پیش فروش نهال در غرب نهال آغاز شد
  • فارسی
    فارسی
  • فارسی
    فارسی
  • english
    English
  • العربیة
    العربیة

جستجو در سایت

اقدامات لازم برای احداث باغ انار

اقدامات لازم برای احداث باغ انار

  • نویسنده مقاله:غرب نهال
  • تاریخ انتشار:1402-11-21
  • زمان مطالعه:8 دقیقه
  • بازدید مطلب:

اقدامات لازم برای احداث باغ انار:

اکثر باغداران امروزی می خواهند باغی ایجاد کنند که با حداقل هزینه حداکثر سود را به آنها بدهد. می توان گفت ساخت باغ انار یکی از بهترین انتخاب ها برای اکثر باغداران در اکثر شهرهای کشورمان است. درختان انار مقاومت خوبی در برابر آب و هوای بد و آفات و بیماری ها دارند. به این ترتیب، آنها حداقل خطر باغبانی و حداکثر سود باغ را فراهم می کنند. در این مقاله به بررسی مهم ترین نکات در ساخت باغ انار می پردازیم.

آب و هوای مناسب برای ساخت و ساز باغ انار:

اکثر گونه های نهال انار در آب و هوای گرمسیری تا نیمه گرمسیری و مناطق مرطوب ساحلی همیشه سبز باقی می مانند. این گونه ها در مناطق خشک با زمستان های سرد نگهداری می شوند.

شرط تحمل سرما در واقع دوره سرمای درخت انار است. پس از گذشت پاییز و زمستان درخت از خواب زمستانی بیدار می شود و در سال جدید شروع به جوانه زدن می کند و دمای پایین مورد نیاز برای اکثر درختان انار 200 تا 400 ساعت نوردهی در دمای 7 درجه سانتیگراد است. این درختان تا 15- درجه سانتیگراد و تا 40 درجه سانتیگراد را تحمل می کنند.سرمازدگی ناگهانی بهاره می تواند به گل ها، برگ ها و شاخه های جوان آسیب برساند. گرمای شدید تابستان نیز می تواند به میوه ها و درختان آسیب برساند. بنابراین قبل از خرید نهال انار از سابقه سرمازدگی زمین خود (در این مناطق بهتر است از ارقام دیرگل استفاده شود) و حداکثر دمای تابستانی منطقه را بدانید.

خاک مناسب برای ساخت باغ انار:

نهال انار انواع خاک را تحمل می کند. حتی در خاک های شنی، رسی و شور، که درختان کمی می توانند رشد کنند، نهال انار رشد می کند. البته باغ انار در خاک هایی با زهکشی خوب با بافت رسی متوسط بهترین است. بهترین خاک برای کاشت و پرورش درختان انار، بافت رسی شنی با عمق خاک بیش از 1.5 متر است. به این ترتیب ریشه ها می توانند به راحتی در خاک رشد کرده و نفس بکشند. شخم سالانه و استفاده از کود دامی و مرغی (کود حیوانی) می تواند باعث افزایش محصول شود. برای سلامت درختان و بهبود کیفیت محصول موثر خواهد بود.

آبیاری مناسب برای ساخت و ساز باغ انار:

آبیاری اصولی، یکی از مهمترین اقدامات برای ساخت و ساز باغ انار محسوب می شود.بنابراین قبل از ساختن باغ انار، آبی را که در باغ خود میخواهید استفاده می کنید، حتما زمایش کنید. مناطقی که میانگین بارندگی دارند سالانه 22000 تا 26000 متر مکعب آب در هر هکتار مصرف می کنند. در صورت استفاده از آبیاری قطره ای این میزان به 7500 تا 13000 مترمکعب در هکتار می رسد. راندمان آبیاری قطره ای بین 50-60 درصد است. علاوه بر این، گسترش بیماری ها و آفات در باغ ها و مسیرهای آبیاری می تواند منجر به رشد علف های هرز شود. همچنین در صورت شروع آبیاری بیشتر در ابتدای آبراه از هدر رفتن آب و خفگی ریشه جلوگیری می کند.

اقدامات لازم برای احداث باغ انار

نور مناسب برای معماری باغ انار:

درختان انار حداقل 8 ساعت نور مستقیم خورشید در روز نیاز دارند. نور مناسب می تواند کیفیت میوه را بهبود بخشد و تعداد گل ها و میوه ها را افزایش دهد. بنابراین درختان انار را باید در مکانی با نور روشن و فاصله مناسب کاشت.

ارتفاع از سطح دریا:

برای اینکه درخت انار حداکثر سازگاری و رشد مناسب را داشته باشد باید به شرایط اقلیمی به ویژه ارتفاع منطقه که تا ارتفاع ۱۶۰۰ متری از سطح دریا قابل کاشت است توجه شود. اگر نهال ها بیشتر از ارتفاع تعیین شده کاشته شوند، طی 2 تا 3 سال پس از کاشت کاملاً می سوزند.

شیب مناسب برای ساخت و ساز باغ انار:

در دامنه های شمالی، خطر یخبندان کاهش می یابد. همچنین می تواند آفتاب سوختگی را کاهش دهد. جهت های شمالی و جنوبی برای کاشت درختان انار مناسب است. در دامنه جنوبی درختان انار بکارید.

مدل کاشت احداث باغ انار:

فاصله کاشت نهال انار به آب و هوای منطقه، شیب زمین، شرایط آب و خاک، جهت باد و نوع رقم بستگی دارد. به طور کلی فاصله کاشت درختان انار ۴*۴ یا ۳*۵ یا ۳*۶ متر مربع است. این تراکم درختی بین 550 تا 650 درخت در هکتار می باشد.

اقدامات لازم برای احداث باغ انار

ارقام مناسب انار برای ساخت و ساز باغ انار:

پس از انجام مراحل قبل، نوبت به انتخاب نوع انار باغچه می رسد. شما باید تنوعی را انتخاب کنید که برای باغ شما بهترین است. یعنی می تواند با شرایط آب و هوایی باغ شما سازگار شود و عملکرد مطلوبی داشته باشد، برای رسیدن به این امر به عواملی مانند ارتفاع، اقلیم؛ بارش باران؛ شرایط خاک؛ بارندگی و ..... لازم است. در مرحله بعد، برای دستیابی به حداکثر سودآوری، ارقام نهال باید بالاترین محصول، عمر اقتصادی؛ کیفیت محصول و بازارپسندی را برای باغ شما به ارمغان آورد.

توجه: بسته به نتایج آزمایش خاک باغ خود، می توانید با افزودن مقدار مناسب کود دامی یا کود شیمیایی به خاک باغ خود، خاک حاصلخیز و با زهکشی مناسب برای باغ انار ایجاد کنید.