پیش فروش نهال در غرب نهال آغاز شد
  • فارسی
    فارسی
  • فارسی
    فارسی
  • english
    English
  • العربیة
    العربیة

جستجو در سایت

ارقام انگور دیم

ارقام انگور دیم

  • نویسنده مقاله:غرب نهال
  • تاریخ انتشار:1402-12-05
  • زمان مطالعه:7 دقیقه
  • بازدید مطلب:

ارقام انگور دیم:

در این مقاله قصد داریم تعدادی از معروف ترین، پرمحصول ترین و بهترین گونه های انگور دیم را که در احداث باغ های انگور مورد استفاده قرار میگیرد را به شما معرفی می کنیم.

نهال انگور سیاه سردشت شرابی:

این رقم دارای خوشه های بزرگ، حبه های بزرگ سیاه رنگ و عملکرد حداقل 60 تن در هکتار در باغ های آبی است. این رقم به خشکی، کم آبی، بیماری ها و آفات بسیار مقاوم است. می توانید در آب و هوای معتدل و در ارتفاع 100 تا 2500 متری از سطح دریا بکارید. با توجه به تقاضای زیاد و فروش خوب نهال این انگور در بازار در بین ساکنان ایران و همچنین کیفیت عالی این رقم، به جرات می توان گفت که این رقم می تواند بهترین رقم انگور دیم باشد.

نهال انگور فخری:

یکی از معروف ترین انواع انگور در زمینه تولید کشمش، رقم فخری است که خوشه های کوتاه اما درشتی دارد و به دلیل سازگاری با شرایط آب و هوایی مختلف از مناطق گرمسیری تا کوهستانی از محبوبیت بالایی برخوردار است. این رقم غالب بوده و در بسیاری از استان های کشور کاشت و پرورش می شود.

نهال انگور فخری نیز به دلیل مقاومت بالا در برابر خشکی و کمبود آب و همچنین مقاومت در برابر آفات و بیماری های مختلف به عنوان رقمی مناسب برای باغات دیم انتخاب شده است. این رقم انگور در باغ های آبی و در شرایط مساعد می تواند تا 40 تن در هکتار تولید کند اما به دلیل ماندگاری بیشتر در مقایسه با سایر انواع انگور از محبوبیت بیشتری در بین باغداران برخوردار است.

نهال انگور ریش بابا:

نوع دیگری از انگور با خوشه های درشت، انگور ریش بابا است که در طول عمر 15 تا 20 ساله خود می تواند در هر هکتار بیش از 40 تن میوه در شرایط دیم تولید کند. میوه انگور ریش بابا در شهریور ماه آماده و قابل چیدن است. تحمل دمای خوبی دارد و در مناطق مختلف از آب و هوای سرد تا گرمسیری قابل کاشت است.

نهال انگور شاهانی:

نهال انگور شاهانی دارای خوشه های کوچک تا متوسط است و در مناطق گرمسیری مانند سیستان و بلوچستان به طور گسترده کاشته می شود. این رقم انگور در برابر هوای گرم و آفتاب سوختگی بسیار مقاوم است و مناسب باغ های های دیم است. نهال انگور شاهانی می تواند در هر هکتار بیش از 50 تن میوه تولید کند و به دلیل ضخیم بودن پوست غلاف، توانایی نگهداری بیشتری را نسبت به بسیاری از انواع انگور دارد. انگور شاهانی به دلیل طرفداران زیادی که دارد یکی از بهترین ارقام انگور دیم است.

نهال انگور لعل:

فصل رشد طولانی و شرایط آب و هوایی نیمه خنک می تواند شرایط آب و هوایی مساعد برای رشد درخت انگور لعل باشد. نهال انگور لعل را با توجه به طول عمر بسیار زیاد می توان بذر مناسبی برای احداث باغ های معماری با اهداف سرمایه گذاری بلندمدت دانست و در طول عمر 100 ساله خود در کشت دیم و شرایط مساعد، سالانه 55 تن در هکتار تولید می کند.

نهال انگور یاقوتی:

نهال انگور یاقوتی در بین باغداران از انگورهای پر تراکم و پرمحصول به شمار می رود، بنابراین این رقم انگور برای باغ های دیم که در مناطقی با بارندگی بیش از 700 میلی متر ساخته می شوند، انتخاب مناسبی است و تراکم بالای درخت به آن آسیبی نمی رساند، البته تراکم درختان در باغ های دیم نباید از حد مجاز فراتر رود.

نهال انگور یاقوتی در باغ های دیم در شرایط مساعد تا 100 سال عمر می کند و سالانه تا 40 تن در هکتار محصول می دهد.

ارقام انگور دیم

نهال انگور بیدانه زرد:

با توجه به توصیه مرکز تحقیقات کشاورزی کشور، نهال انگور بیدانه زرد یکی از مناسب ترین ارقام برای کاشت در باغ های دیم است که این رقم به دلیل مقاومت نسبتا بالا در مناطق گرمسیری و معتدل رشد می کند. مقاوم در برابر درجه حرارت بالا، خشکی و کمبود آب، کاشت آن در مناطق معتدل با بارندگی متوسط رایج است. انگور بیدانه زرد یکی دیگر از بهترین ارقام انگور دیم است که در سال های اخیر مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.

نهال انگور عسکری:

یکی از معروف ترین انواع انگور در بین مردم و باغداران، نهال انگور عسکری است که سال هاست در تاکستان های محلی کاشته می شود. انگور عسکری مانند سایر ارقام مقاوم به خشکی برای کاشت در تاکستان های دیم مناسب است و در چنین شرایطی تا 40 تن در هکتار تولید می کند.

زمان مناسب برای کاشت انگور دیم:

اگرچه برخی از انواع انگور با شرایط دیم سازگار هستند، شرایط آب و هوایی و بارندگی در هر مکانی می تواند تعیین کند که آیا یک تاکستان دیم در آن منطقه امکان پذیر است یا خیر؟به طور کلی، مناطقی با میانگین بارندگی سالانه بیش از 700 میلی‌متر نیاز به احداث خاکریز دارند و مناطقی با بارندگی سالانه کمتر از این نیاز به ساخت سیستم های جمع آوری آب برای تامین آب باران در خارج از فصل دارند

آب و هوای مناسب برای کاشت انگور در مناطق دیم، مهم ترین عاملی است که ایجاد تاکستان های خشک را تعیین می کند.

خاک مناسب برای کاشت انگور:

وجود مواد مغذی کافی برای رشد و باردهی انگور در باغ دیم ضروری است. برای ساخت باغ بارانی باید خاک مناسب انگور را بررسی کنیم. کمبود مواد مغذی و کوددهی نباید باشد، تنها تفاوت مواد مغذی انگور در باغ های خشک و مرطوب این است که در باغ های دیم از مواد مغذی که باعث رشد رویشی می شوند نباید زیاده روی کرد. زیرا رشد رویشی سریع و زیاد نیاز به آب بیشتری دارد و به درختان خشک فشار وارد می کند. اگر بهترین انگور دیم را بکارید و از تغذیه مناسب برای آنها استفاده نکنید، نتیجه خوبی نخواهید دید.

نیاز آبی انگور دیم:

نیاز به آب برای انگور دیم یکی از مهمترین نکات در کاشت دیم باغات انگور است و از آنجایی که نهال انگور در باغات دیم آبیاری نمی شود، بسیار مهم است که انگور کاشته شده مقاومت بالایی در برابر خشکی و کمبود داشته باشد. به طوری که کیفیت میوه نباید کاهش یابد.

مقاوم در برابر بیماری ها و آفات:

عدم آبیاری یا کاهش آبیاری درختان می تواند باعث ایجاد استرس در برخی درختان میوه شود که منجر به افزایش آفات و بیماری ها در این درختان می شود، بنابراین در ساخت انگور دیم، انتخاب ارقام نهال انگور هنگام خرید بسیار مهم است. که در برابر بیماری ها و آفات مقاومت خوبی از خود نشان می دهند.

کیفیت و کمیت انگور:

ارقامی که برای کاشت در باغ های دیم انتخاب می شوند باید دارای کیفیت و ارزش عملکرد بالا باشند تا از کمبود آب و کاهش جدی عملکرد و کیفیت جلوگیری شود. اندازه میوه ها تأثیر کمی بر مقاومت درخت در برابر کمبود آب و خشکسالی دارد.

ارقام انگور دیم

سازگاری با شرایط آب و هوایی:

در انتخاب نوع مناسب انگور برای باغ دیم خود باید به این نکته توجه داشته باشید که رقم انتخاب شده برای کاشت در شرایط آب و هوایی منطقه شما مناسب و سازگار است، پس بهتر است از کارشناسان فروش نهال انگور بخواهید تا گواهی شناسایی نهال را به شما ارائه دهند و یا اطلاعات کامل در این زمینه را از آنها بخواهید.